Общо 239 български и 357 чуждестранни студенти от Медицинския факултет

...
Общо 239 български и 357 чуждестранни студенти от Медицинския факултет
Коментари Харесай

Близо 600 млади лекари от Медицинския университет положиха Хипократова клетва

Общо 239 български и 357 задгранични студенти от Медицинския факултет на Медицинския университет (МУ) в София поставиха Хипократовата клетва и получиха дипломите си на обичайна публична гала в Зала 1 на Националния замък на културата (НДК).

Пълните отличници на випуск 2023 година са доктор Елица Зафирова и доктор Теодора Александрова. На тях ще бъде връчена премията " Златен Хипократ ", както и парична награда, учредена за първи път тази година от Столичната лекарска гилдия за цялостните отличници на Медицинския факултет, оповестява Българска телеграфна агенция.

Във випуска задграничните студенти са от 31 страни, като най-вече са тези от Гърция, Англия, Германия, Швеция, Ирландия и Турция. Има абитуриенти и от Япония, Канада, Норвегия, Индия, Португалия и от други страни.

Българските студенти от випуска събраха средства, които ще дарят на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев ". Сумата ще бъде употребена за обезпечаване на веноскоп за дребните пациенти.

62,5% от младите лекари желаят да се осъществят в България - това демонстрират резултатите от анкета измежду абитуриентите. За първи път от над 10 години насам процентът на оставащите у нас е толкоз висок. Той постепенно нараства през последните години, като при предходния випуск е бил 50%, оповестиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР