Общо 23,7% у нас казват, че познават жени, които страдат

...
Общо 23,7% у нас казват, че познават жени, които страдат
Коментари Харесай

Общо 23,7% у нас признават, че познават жени, които страдат от психически тормоз вкъщи

Общо 23,7% у нас споделят, че познават дами, които страдат от душевен тормоз у дома, демонстрира социологическо изследване на " Галъп интернешънъл болкан ". Жените са по-близо до тематиката – 33,7% от тях свидетелстват за такива познанства, до момента в който при мъжете този дял е повече от два пъти по-нисък – 13,2%.

Изследването е извършено за Българската национална телевизия (БНТ) сред 1 и 9 февруари 2024 година измежду 808 души по метода " лице в лице " с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове като 1% от извадката е еднакъв на към 54 хиляди души.

Общо 10,1% от респондентите споделят, че познават мъже, които страдат от душевен тормоз у дома. А 12,4% се сещат, че знаят за деца, които страдат от душевен тормоз у дома.

От запитаните пълнолетни българи 20,4% настояват, че познават дами, които страдат от домашно принуждение. При самите дами два пъти по-висок е делът на свидетелстващи за казуса спрямо дяловете при мъжете. Мъжете, които споделят, че познават мъже, страдащи от домашно принуждение, са 3,1%. Общият дял на познаващи деца, жертви на принуждение у дома, е 9,1%.

Последващо по-пространно проучване би могло да доразгледа картината, показват от " Галъп ". И допълват, че на първо четене проличава, че съвсем един от всеки четирима у нас познава жена, подложена на душевен тормоз у дома, а на принуждение – един от всеки петима. Мъжете, наподобяват по-отдалечени и от казуса, и от неговото осмисляне като тормозът по отношение на тях по-често се дефинира като душевен, а не физически. Този въпрос също се нуждае от в допълнение вглеждане, само че още на този стадий проличава, че мъжката част от популацията не е толкоз заинтригувана от този проблем, споделят още от социологическата организация.

Проучване на социологическа организация " Тренд " в края на февруари тази година сподели, че общо 82 % от българите считат домашното принуждение за сериозен проблем за обществото.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР