Общо 20 европейски държави, сред които и България, поискаха от

...
Общо 20 европейски държави, сред които и България, поискаха от
Коментари Харесай

България и още 19 страни искат Европейската комисия да вземе мерки срещу кризата в земеделието

Общо 20 европейски страни, измежду които и България, желаеха от Европейската комисия решение на неотложните проблеми в земеделието, оповестяват от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.
Прочетете още
В писмото до изпълнителния заместник-председател на Европейска комисия по Европейския зелен пакт Марош Шефчович и до комисаря по земеделие Януш Войчеховски се показва, че „ от няколко месеца в доста страни членки на Европейски Съюз се организират демонстрации на огромен брой фермери, което е признак на рецесия в цяла Европа ”.

Писмото акцентира проблемите, свързани с митингите в разнообразни европейски страни, като ниските междинни приходи на фермерите, повишаването на индустриалните разноски и стандартите за произвеждане на фона на инфлацията, засилена от войната на Русия против Украйна.

Писмото е подписано от министрите на земеделието на България, Австрия, Хърватия, Кипър, Чешката република, Гърция, Унгария, Франция, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания и Швеция.

Фермерите в цяла Европа основателно повдигат въпросите за неналичието на дълготрайни вероятности, непризнаването на стратегическия темперамент на активността им, нуждата от транспарантни и задълбочени съвещания, поради директното влияние на европейското законодателство върху тяхната работа, показват министрите в писмото си.

Те чакат решителни и незабавни дейности по въпроси като системата на условността, натиска върху контрола, главно заради въвеждането на системата за мониторинг на площите, правото на неточност и опростяване на ръководството на националните Стратегически проекти по общата селскостопанска политика.

Те акцентират и опасенията в бранша, свързани с амбициозните цели на Европейската зелена договорка. Министрите регистрират нуждата от предприемане на дейности за климата, само че регистрират, че натрупващите се нови стандарти стават все по-трудни за приемане, изключително когато не се изискват при импорт на артикули от трети страни.

В писмото си министрите изискват да се очертаят ясни вероятности пред фермерите при съответен график за деяние, в това число с съответни стадии, с цел да бъдат наясно земеделците със средносрочните промени преди есента. Министрите означават още, че е от значимостта на това да бъдат бързо осведомени какви промени ще бъдат направени и в какъв период, съобщи Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР