Общо 19 пациенти са хоспитализирани в болниците в Хасково, Свиленград

...
Общо 19 пациенти са хоспитализирани в болниците в Хасково, Свиленград
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: Общо 19 пациенти са хоспитализирани в болниците в Хасково, Свиленград и Харманли след инцидента с автобус между Свиленград и Тополовград

Общо 19 пациенти са приети в болница в лечебните заведения в Хасково, Свиленград и Харманли след случая с рейс сред Свиленград и Тополовград, който стана в неделя малко след 18 часа край село Младиново.

В МБАЛ Хасково под наблюдаване са 9 пациенти, от които двама – в по-тежко положение. В болничното заведение в Свиленград са настанени 6 души, от които 4 дами и 2 деца. Други 4 пациенти са настанени в харманлийската болница. Екипите на трите лечебни заведения поставят всички нужни медицински грижи за потърпевшите, в това число и интензивно наблюдаване. Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на брифинг след визитата му в МБАЛ Хасково.

На място здравният министър се срещна със положението на ранените в резултат на случая.

„ Въпреки извънредно тежкия случай, който се случи, и то в неприятни атмосферни условия, екипите на незабавната здравна помощ са реагирали извънредно съответно. Седем екипа незабавно са се отзовали на сигнала и на място е осъществен триаж – систематизиране на болните, с оглед положението им и лечебното заведение, в което да получат навременна и качествена здравна помощ “, уточни министър Меджидиев. В трите лечебни заведения незабавно са се отзовали всички медицински лица, които могат да оказват помощ. Беше основана организация при нужда пациенти да бъдат превозени до университетската болница в Пловдив, само че положението на потърпевшите не го е налагало, стана ясно още от думите на здравния министър.

Той уточни, че е имало и потърпевши, които са отказали хоспитализация, защото са били в положително положение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР