Общо 181 снегопочистващи машини са работили във всички райони на

...
Общо 181 снегопочистващи машини са работили във всички райони на
Коментари Харесай

181 снегопочистващи машини са обработвали всички райони в Столична община тази нощ

Общо 181 снегопочистващи машини са работили във всички региони на Столична община. Работата продължава и все още. Това оповестяват от пресцентъра на Столична община. Направени са цялостни обработки със смеси против замръзване, както и разчистване на снежна маса в някои квартали заради по-обилния снеговалеж.

Обработени са предпочитано всички трасета на градския превоз, общинските пътища, Южната дъга на Околовръстен път и съществени улици в региони. В планината Витоша са осъществени опесъчаване и избутване на снежна маса на пътищата Бояна – Златни мостове и Драгалевци – Алеко. Към момента на всички места градският превоз се движи по нормалните се направления.

Снегопочистваща техника стартира обработки и в някои вътрешно-квартални улици, стартира почистването на спирки и подходи към подлезите и тротоари.

Екипи на Дирекция „ Аварийна помощ и превенция” правят обходи на терен и дружно със Столичен инспекторат наблюдават ситуацията.

160 души са настанени в Кризисните центрове за хора, останали без дом. Във връзка с ниските температури е обезпечен непрекъснат режим на работа.

Гражданите могат да подават сигнали на тел. 070017310 или на 112.
Днес температурите остават негативни. Напомняме на водачите да карат с коли, оборудвани за придвижване при зимни условия и съобразена скорост.

Собствениците на здания да почистят местата, пред съответните парцели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР