Общо 160 камиона с хуманитарна помощ, предназначена за пострадалите от

...
Общо 160 камиона с хуманитарна помощ, предназначена за пострадалите от
Коментари Харесай

Над 160 камиона с хуманитарна помощ ще бъдат изпратени от гръцката област Атика за Турция и Сирия

Общо 160 камиона с филантропична помощ, предопределена за потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия, ще бъдат изпратени от гръцката област Атика, като първите от тях ще потеглят през днешния ден с транспортен съд по море, съобщи АНА-МПА.

„ Отговорът на гърците за даването на филантропична помощ на Турция и Сирия е голям “, заяви заместник-министърът на външните работи Андреас Кацаниотис в обява в обществените мрежи. Като координатор за безвредното и навременно превозване на продуктите от първа нужда той заяви, че в община Атина са събрани 1000 кутии с храна и медикаменти и 2000 чувала с облекла.

Големи количества филантропична помощ са събрани и в Солун от райони, общини, църкви, учебни заведения и организации в област Тесалия и в Северна Гърция. Те ще бъдат закарани до засегнатите от земетресението региони със сухопътен превоз, до момента в който помощите от Атика ще бъде превозена с кораби. Лекарствените артикули и санитарните материали ще доближат до засегнатите региони по въздух. Целта е непрестанен поток от филантропична помощ.

Продуктите от първа нужда, които се събират, включват: облекло за възрастни, бебета и деца, одеяла, медикаменти, кревати, палатки, дълготрайни храни.

Гърция се включи неотложно в акциите за поддръжка незабавно след новината за мощното земетресение с магнитуд 7,8 по скалата на Рихтер, което стана сутринта на 6 февруари в Югоизточна Турция. Страни от целия свят изпратиха екипи и помощи за справяне с опустошителните последствия от труса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР