Общо 12 камери за видеонаблюдение са монтирани около атракционите в

...
Общо 12 камери за видеонаблюдение са монтирани около атракционите в
Коментари Харесай

Заради вандалски прояви: Поставиха камери за видеонаблюдение в парка в Кърджали

Общо 12 камери за видеонаблюдение са инсталирани към атракционите в кърджалийския парк „ Простор “.

Идеята е те да оказват помощ при установяването на причинителите на вандалски прояви по отношение на оборудванията. Това сподели Шенай Мехмедали, шеф на общинското дружество, стопанисващо оборудванията – „ Паркинги, гаражи и зони за паркиране “.

Камерите към този момент се тестват , като през днешния ден те би трябвало да бъдат свързани и да предават картина на монитори както в общинското дружество, по този начин и в дежурната на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в регионалния град. Камерите ще оказват помощ за определяне на нарушителите, които е планувано да бъдат глобени и финансово.

Мярката за слагане на камери за видеонаблюдение е в резултат на голям брой вандалски прояви по отношение на атракционите. Само преди няколко седмици незнайни дерайлираха влакчето на детската железница, а оградата на въжения авантюристичен парк редовно се реже или огъва , с цел да се влиза в периметъра на оборудването в извънработното време на атракциона.

„ Финансов план на нанесените вреди от вандалските прояви не сме правили , само че би трябвало да си дадем сметка за положения човешки труд и ежедневна ангажираност на чиновниците. Ние се стремим да създадем парк „ Простор “ по-привлекателен за хората, само че всеки ден, отивайки на работа, чиновниците стартират с разрушените елементи “, разяснява Шенай Мехмедали.

Тя изясни, че от общинското дружество не са изчакали плана на Община Кърджали за слагане на камери за наблюдаване на невралгични места в града, а сами са финансирали поставените устройства. „ Сега обект на наблюдаване са детското влакче, въженият парк, бойният аероплан и облагородена алея в парка. Когато започва планът на общината, допускам, ще бъдат следени и други места в парка “, сподели още Мехмедали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР