Общо 1066 безработни ще бъдат наети по новата национална програма

...
Общо 1066 безработни ще бъдат наети по новата национална програма
Коментари Харесай

Над 1000 безработни започват работа по нова програма за заетост

Общо 1066 безработни ще бъдат наети по новата национална стратегия „ Работа “ на Министерството на труда и обществената политика, оповестиха от ведомството.
Целта е повишение на заетостта в общините с висок % на поданици без прехранване, а броят на включените в програмата е с над 200 повече от авансово плануваните места.
Инициативата ще започва пилотно от 1 септември в 14 общини в областите Видин, Враца и Монтана и ще се осъществя до края на годината.
Най-много безработни ще се наемат в община Ружинци, където 150 души ще бъдат наети. Следват Хайредин с 142 души и Вълчедръм с 140 безработни. За Бойчиновци в програмата се включват 98 безработни,а в Димово ще бъдат наети 81 души. В Борован и Якимово ще бъдат обезпечени надлежно 78 и 75 работни места.
Набирането на поръчки се организира от 16 до 22 август, като 112 работодатели оповестиха 1098 работни места за интервала.
От кандидатствалите работодатели 81 са от от частния бранш. Те са декларирали общо 141 места на цялостен работен ден, а най-активно се включиха работодателите от област Монтана.
В обществения бранш са утвърдени 925 работни места, като 321 от тях са за цялостен работен ден.
„ Приоритетно ще се обезпечава претовареност на дълготрайно безработни, безработни младежи, както и безработни, които получават обществени помощи или са с главно и по-ниско обучение и без професионална подготовка “, прецизираха от министерството, допълвайки, че програмата е ориентирана и към стопански неактивни лица.
Финансирането на пилотния стадий на самодейността е 2 млн. лева Със средствата ще се покрият разноските на работодателите за трудово заплащане и осигуровки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР