Общият размер на финансовите средства за новия отоплителен сезон 2022/2023

...
Общият размер на финансовите средства за новия отоплителен сезон 2022/2023
Коментари Харесай

Гьоков: 300 000 лица и семейства ще получат помощ за отопление през новия сезон

Общият размер на финансовите средства за новия отоплителен сезон 2022/2023 година ще доближи 181 млн. и 300 хиляди лева Използвания корекционен коефицент, който ще включва и тазгодишното нарастване на пенсиите, ще подсигурява правото на възрастните хора да продължат да получават и през идващия отоплителен сезон помощ за отопление. Това сподели от парламентарната естрада министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в отговор на въпрос на Деница Сачева какви помощи ще получат хората през идния отоплителен сезон. 

По думите му ще се усили и размерът на помощта, която ще компенсира нарастването на цената на електрическата енергия за битово ползване. 

" През 2022 година министерството ще продължи да осъществя политиката по гарантиране на обществената отбрана на най-ниско доходните и рискови групи от популацията посредством разпределяне на целева помощ за отопление. Предвиждаме такава поддръжка да получат 300 000 души, което е повече от тази пред миналата година. Със закона за държавния бюджет на България за 2022 година се утвърдиха спомагателни разноски по централизирания бюджет за погашение на целеви помощи за отопление в размер на 50 мл. И 100 хиляди лева ", съобщи Гьоков.

Той добави, че енергийната беднотия не се дефинира единствено и само от обществени знаци. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР