Общият международен търговски стокообмен на Камбоджа е нараснал с 21,5

...
Общият международен търговски стокообмен на Камбоджа е нараснал с 21,5
Коментари Харесай

Международната търговия на Камбоджа нараства до 37 милиарда щатски долара до края на август


Общият интернационален търговски стокообмен на Камбоджа е повишен с 21,5 % до 37,4 милиарда щатски $ през първите осем месеца на тази година, демонстрира отчет от през вчерашния ден на камбоджанския основен департамент на митниците и акцизите, съобщи АКП за Българска телеграфна агенция.

В отчета се споделя, че от януари до август 2022 година Камбоджа е изнесла артикули на стойност 15,61 милиарда щатски $, което е с 26,3 % повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Добавя се, че вносът на страната възлиза на 21,76 милиарда щатски $, което е растеж на годишна база от 18,3 %. 

Китай остава най-големият търговски сътрудник на Камбоджа, следван от Съединени американски щати, Виетнам, Тайланд и Сингапур.

По отношение на износа, Съединени американски щати остават най-големият пазар за камбоджански артикули. Износът за Съединени американски щати възлиза на 6421 милиона щатски $, което е нарастване на годишна база с 37 %. Това съставлява 41 % от общия експорт за страната.

Виетнам и Китай са вторият и третият пазар за експорт със стойност надлежно от 1469 милиона щатски $ и 804 милиона щатски $.

Износът на Камбоджа се е нараснал доста заради сполучливия и сполучлив надзор на коронавирус от държавното управление, водещ до обновяване на всички типове стопански действия, сподели господин Лим Хенг, вицепрезидент на Търговската камара на Камбоджа.

„ Правителството управлява ситуацията с коронавирус пандемията, отвори още веднъж границите си за туристи и възобнови социално-икономическите действия, които поддържат индустриалните вериги във фабриките “, добави господин Лим Хенг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР