Общият брой на заразените с новия коронавирус (COVID-19) от началото

...
Общият брой на заразените с новия коронавирус (COVID-19) от началото
Коментари Харесай

Индия счупи черния си рекорд за починали от COVID-19

Общият брой на инфектираните с новия ковид (COVID-19) от началото на епидемията в Индия надвишиха 25 млн. души, откакто мощен циклон усложни здравната рецесия в един от щатите на страната, където заболяването се популяризира най-бързо, осведоми " Ройтерс ".

Тестове за COVID-19 на били направени на 200 000 души, евакуирани от крайбрежните региони на западния щат Гуджарат, преди циклонът да удари късно през вчерашния ден и бяха положени старания за ограничение на разпространяването на болестта.

" Осигурени са маски за хората, преместени в подслони ", сподели Сандип Сагале, почитан чиновник в Ахмедабад, основният град в Гуджарат, като добави: " Полагат се старания и за поддържане на обществено разграничаване. "

През последното денонощие са регистрирани още 263 533 инфектирани, до момента в който умрелите от COVID-19 се усилиха с рекордните от началото на епидемията в страната 4 329 души.

Само Съединени американски щати са имали повече случаи или по-лош брой жертви за един ден, когато са изгубили 5444 души на 12 февруари. Но до момента в който епидемията доближи своя връх преди месеци в Съединените щати, няма сигурност, че инфекциите в Индия имат.

Въпреки че формалното броене демонстрира, че новите инфекции отшумяват, има опасения, че новият, мощно инфектиран вид B.1.617, открит за първи път в Индия, излиза отвън надзор и доста случаи, изключително в селските региони, не се оповестяват заради липса на проби.

Общият брой на случаите в Индия, откогато вирусът за пръв път е ударен преди повече от година, възлиза на 25,23 милиона, до момента в който броят на починалите е 278 719, съгласно данни на здравното министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР