Общинският съветник от Спаси София Стефан Спасов е бил нападнат

...
Общинският съветник от Спаси София Стефан Спасов е бил нападнат
Коментари Харесай

Нападнаха общински съветник от Спаси София на бул. Патриарх Евтимий в столицата

Общинският консултант от " Спаси София " Стефан Спасов е бил атакуван до момента в който е инспектирал настоящ ремонт на пътното платно на бул. " Патриарх Евтимий " в центъра на столицата, оповестиха от политическата групировка. Нападението е осъществено в правата сред улиците " 6 септември " и " Георги Раковски " в 9:30 ч. от живеещ в региона мъж.

Нападателят първо се качил на строителна машини и взел ключа й, до момента в който тя била в придвижване. От " Спаси София " акцентират, че по този начин са били застрашени животът и здравето на служащите и минувачите. Спасов опитал да се опълчи на нарушителя, който го нападнал и ударен в лицето, при което му счупил очилата, а общинският консултант получил леки пострадвания.

Стефан Спасов е подал сигнал до органите на реда.

" Абсолютно неприемливо и недопустимо е проявление на каквато и да е експанзия, още повече физическа, против който и да е. Остро осъждаме нападането над общински чиновник ", акцентира водачът на партията Борис Бонев . Той показва, че от " Спаси София " почитат правото на всеки да стачкува, като от групировката също неведнъж са отстоявали мнението си с митинги. Никога обаче не си били разрешавали да демонстрират експанзия против който и да било. Бонев упорства нападателят да понесе своята отговорност.

" Аз като общински консултант към определен да пазя ползите на софиянци. В момента една група от жители застават против желанията на Общината да извърши един планов ремонт. Изключително ми е неприятно, че през днешния ден трябваше да сте стига до сходни ескалации, които за мен демонстрират само неналичието на причини на протестиращите ", разяснява нападнатият Стефан Спасов.

Ремонтни действия в сектори от бул. " Патриарх Евтимий " се правят от четвъртък. Живеещи в региона жители показват недоволството си от ремонтите с митинги. Сред уредниците е Иво Дошев , админ на YouTube платформата " Обществен надзор ".

От обява на " Спаси София " излиза наяве, че точно той е нападнал Спасов.  " Не можем да повярваме, че това се случва, само че обстановката е неприемлива. Настояваме за незабавни ограничения от страна на Министерство на вътрешните работи и за най-строго наказване за това физическо посягане! Ние няма да оставим София да бъде тероризирана и манипулирана от дребна групичка, тясно обвързвана с ГЕРБ, отпред с несполучливия им претендент за кмет на регион " Средец " ( Венцислав Банчев - б.р) ", се акцентира в поста.

От своя страна Дошев разяснява ремонтните действия в обществената мрежа през вчерашния ден: " С Бонев под вежди се гледаме строго. Разбрал той, че съм отишъл до Варна и решил да почва с безобразията по Патриарха и Фр. Нансен. Е няма да му се получи! "

Той афишира в профила си и извършения от 18 ч. нощес митинг против " безобразията и противозаконната метаморфоза на придвижването и паркирането на Борис Бонев ". " Безчинствата на Борис Бонев и зам.-кмета по превоза Илиян Павлов (и двамата от " Спаси София " ) водят до цялостен транспортен безпорядък в столицата ", декларира Иво Дошев. Той е разгласил заповед за въвеждане на краткотрайна организация на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий ". " Заповед без номер и без автограф. Анонимно... И работят през нощта. Потайно. Също като есента на 1944. Тоя път обаче ще построяват велоалея. А лъжат даже районния ни кмет Traicho Traikov, че нямало нищо сходно. Нищо ново не са измислили, нищо остаряло не са не запомнили ", написа деятелят.

Нова телевизия оповестява, че от Министерство на вътрешните работи са удостоверили за нападението над Спасов. Медията осведоми и за извършения по-рано днес втори протест на хората, живеещи в региона. Според тях по булевардите се " Патриарх Евтимий " и " Фритьоф Нансен " се построяват противозаконни велоалеи и живущите там ще останат без достъп до паркоместа.

По думите на Иво Дошев проблемът с паркоместата в региона е голям и вечер е невероятно човек да откри къде да остави автомобила си. " Намаляват се лентите на " Фритьоф Нансен " от три на две, което ще докара до тапи и замърсен въздух. Това е в тотално несъгласие със зелената идея за София ", счита той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР