Общинският съветник от Продължаваме промяната - Демократична България Благовест Георгиев

...
Общинският съветник от Продължаваме промяната - Демократична България Благовест Георгиев
Коментари Харесай

Задържаха общински съветник в СОС, избягал от катастрофа, ПП-ДБ му поиска оставката

Общинският консултант от " Продължаваме промяната - Демократична България " Благовест Георгиев е предизвикал злополука в петък вечерта в столицата, след което е избягал от местопроизшествието. При задържането си е отказал да бъде тестван за алкохол и опиати.

Вчера към 21.00 ч. в Министерство на вътрешните работи е получен сигнал, че на ул. " Драган Цанков " и ул. " Кирил Видински " в София " Ауди А4 " минало в насрещното платно за придвижване и се забило в " Шкода Супърб ". Цялата дясна страна на Шкодата била смазана, само че водачът на аудито не спрял. Свидетели го последвали и го видели да паркира автомобила на ул. " Елин Пелин " 28.

При направената инспекция станало ясно, че зад кормилото е бил Благовест Георгиев, на 43 година, общински консултант в Столичния общински съвет от коалиция ПП-ДБ- " Спаси София ". Той е член и на Комисията по превоз и пътна сигурност в Столичната община.

При задържането му общинският консултант се държал несъответстващо, по тази причина усъмнил служителите на реда и очевидците, че е използвал алкохол или опиати. Георгиев, обаче, изрично отказал да бъде тестван с дрегер.

Той има отвод и през 2007 година, а през 2017 година е бил открит след приложимост на алкохол 0,8 и му е било отнето свидетелството за ръководство на автомобил за 8 месеца. Тогава му е била наложена и санкция от 700 лева, като даже е бил арестуван. Установени били очевидци, които декларират, че точно Георгиев е управлявал автомобила.

Правилата и законите би трябвало да важат еднообразно за всички, написа в профила си във фейсбук кметът на града Васил Терзиев.

" Поведението на Благовест Георгиев, общински консултант от групата на ПП-ДБ-СС, е неприемливо и несъвместимо с нашите полезности и правила, и в цялостно несъгласие с поетия от нас ангажимент за сигурност и сигурност в нашия град. Отговорното държание изисква едно - оставка ", добавя Терзиев.

Във връзка със снощния случай от обединението ПП-ДБ-СС обявиха, че ще одобряват оставката на Георгиев.

" Групата общински съветници на Политическа партия в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на Политическа партия правят оценка държанието на сътрудника си Благовест Георгиев като неприемливо, рисково за близките и нарушаващо освен законите и разпоредбите, само че и публичния морал. Ще приемем без съмнение оставката на Благовест Георгиев от позицията общински консултант ", се споделя в позицията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР