Общинският съветник от Демократична България Симеон Ставрев днес официално е

...
Общинският съветник от Демократична България Симеон Ставрев днес официално е
Коментари Харесай

ДБ внес предложение за улица Милен Цветков

Общинският консултант от " Демократична България " Симеон Ставрев през днешния ден публично е внесъл отчет за преименуване на ул. " 549 " в София на " Милен Цветков ".

Предложението е по концепция на сътрудниците на Цветков от ТВ1, чийто офис се намира там. Този офис бе и последното работно място на Цветков, преди да бъде погубен на пътя преди 2 години.

“Смятам, че тяхното предложение заслужава да бъде подкрепено, тъй като Милен Цветков е оставил ярка диря в публичния живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е минал в малките екрани и радиа, които се намират на територията на София. Той беше мощно разпознаваема и доста добре призната персона в столицата”, споделя в претекстовете си Ставрев.

В дългогодишната си кариера Милен Цветков е работил в Българска национална телевизия, Нова ТВ, радио " Експрес ", като водещ на утринни блокове, вести и няколко разнообразни излъчвания. Последно бе водещ на " Алтернативата " по ТВ1.

Цветков почина на 19 април 2020 година, откакто колата му бе пометена на червен светофар в София. Шофьорът на автомобила, който го блъсна - Кристиан Николов - бе наказан на 9 години затвор за причиняване на гибел по несъобразителност през март тази година.

От март 2020 година до гибелта си води предаването „ Алтернативата “ по ТВ1.

Улица „ 549” се намира в регион Подуяне. Разделена е на две елементи, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „ Владимир Вазов “. Тя е относително къса - стартира от бул. „ Владимир Вазов” директно против стадион „ Георги Аспарухов “, движи се паралелно на Перловска река, пресича ул. „ Резбарска “ и приключва преди Малашевски гробища. Предстои 1 строителството и на метростанция наоколо до нея.

Втората част, която се намира на юг от бул. „ Владимир Вазов “ и на изток от стадион „ Георги Аспарухов “, преставлява няколко на брой дребни улици, които ограждат четири карета със.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР