Общинският съветник и бивш председател на ОбС в Септември Лазар

...
Общинският съветник и бивш председател на ОбС в Септември Лазар
Коментари Харесай

Общинарят Лазар Влайков влезе в затвора

Общинският консултант и някогашен ръководител на Общински съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто револвер “Глок 21 “ бе прострелян смъртоносно притежателят на ресторант в село Виноградец - Наско Тонкев, към този момент е наведен в пандиза.

Това стана 2 дни откакто на 29 октомври окръжните магистрати в Пазарджик потвърдиха присъдата от 4 години дейно отнемане от независимост против Влайков, предава " Монитор ". Наказанието му е дефинитивно. Първоначално 45-годишният Лазар е бил въведен в приемното поделение, откъдето евентуално ще бъде изместен в някое от двете затворнически общежития. До изговаряне на присъдата Влайков беше пуснат под парична гаранция от 8 000 лева

Според обвинителния акт тогавашният първи общинар на Септември отишъл на рождения ден на 6-годишния Юри и оставил в чантичката си в колата оръжието си. Към него имало и 45 патрона. По едно време в среднощ, когато почнали да се изстрелват фойерверките, Влайков решил да се похвали с оръжието си и го взел от колата.

Първо стрелял той, след това го дал и на други посетители да го пробват. Най-вероятно револверът е бил оставен на масата без контрол и по този начин попаднал в ръцете на невръстния рожденик, който създал съдбовния изстрел. На първа инстанция съветникът получи 3 години и 4 месеца затвор при първичен общ режим.

Присъдени му бяха и разноските по делото в размер на 7000 лв.. Държавното обвиняване стачкува присъдата и изиска оптимално допустимите по Наказателния кодекс 6 години, редуцирани поради съкратеното разследване до 4 години. Към това искане се причислиха брачната половинка и дъщерята на починалия – Павлина и Деница Тонкеви. Тричленен състав от Окръжен съд-Пазарджик постанови 4 години дейно отнемане от независимост.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР