Общинският съветник Борис Бонев внесе доклад в Столичния общински съвет,

...
Общинският съветник Борис Бонев внесе доклад в Столичния общински съвет,
Коментари Харесай

Борис Бонев предлага 5-те общински дружества за пазари да се обединят

Общинският консултант Борис Бонев внесе отчет в Столичния общински съвет, в който предлага сегашните пет общински сдружения, които ръководят пазарите на София, да бъдат обединени в едно с името “Софийски пазари ”.
“В положение на тежка икономическа рецесия по отношение на пандемията, извънредно значимо е Столичната община да ръководи дейно парите на софиянци. В момента тези пет сдружения се ръководят от 5 шефа, 5 съвета на шефовете - цялата администрация, разноски и администрация са по 5. Успоредното битие на пет сдружения, които извършват една и съща активност е образец за неприятно ръководство, което изключително в този момент, не можем да си позволим. ”, съобщи Бонев и добави, че на всички места в България пазарите се ръководят от едно сдружение. Подобна е практиката е в останалите европейски и балкански столици като Белград, Загреб и Скопие.
Според Бонев, сегашната обстановка слага под риск финансовото здраве на тези сдружения и в случай че не бъдат подхванати ограничения ще има отрицателно отражение върху бюджета на Общината. Той дава за образец сдружението “Пазари Запад ”, което е избавено от колапс единствено, тъй като му е трансфериран за стопанисване паркинга при Националния стадион, макар че е нелогично пазари да ръководят паркинги. “Като икономист настоявам, че обединяването на петте сдружения ще донесе голям брой изгоди за София: оптимизация на разноските поради елиминиране на дублираща се администрация, по-ефективно разходване на парите, спестовност от мащаба при публичните поръчки, съсредоточаване на една и съща активност на едно място, реализиране на единни критерии за работа на всички общински пазари и други ” - изяснява претекстовете за сливането на петте общински сдружения, общинският консултант Бонев.
“Убеден съм, че предлагането ми ще провокира неспокойствие у част от сътрудниците ми общински съветници, защото управленията на столичните пазари от години са място за изпращане на “наши хора ”. Като резултат имаме пет шефа и препоръки на шефовете, на които се заплащат заплати. Тази процедура би трябвало неотложно да бъде прекъсната! ”, добави Бонев от Спаси София.
След сливането, спестеният финансов запас може да бъде вложен в финансови инвестиции за възобновяване на пазарите и прилежащата им градска среда. Алтернативно, по-ефективното ръководство ще понижи разноските и усили средствата от дивиденти, които могат да бъдат вложени в други действия като създаване на основна за града инфраструктура, което е изключително значимо при сериозна икономическа и обществена рецесия. Бонев съобщи, че чака в най-кратки периоди отчетът да бъде прегледан и изрази вяра, че ръководещата партия и кмета, госпожа Йорданка Фандъкова, ще го поддържат. “Както споделя самият кмет, каузи трябват, а не думи, с цел да потвърдят, че София към този момент 15 години се ръководи от една дясна партия. Сега е моментът да бъдат виновни към парите на столичани. ” - безапелационен е Бонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР