Общинският съвет във Варна отхвърли тегленето на банков кредит за

...
Общинският съвет във Варна отхвърли тегленето на банков кредит за
Коментари Харесай

Отхвърлиха тегленето на кредит за нов паркинг към Спортна зала

Общинският съвет във Варна отхвърли тегленето на банков заем за осъществяване на огромна капиталова стратегия на Двореца на културата и спорта. Това стана на изключително съвещание на локалния парламент.

Предложението не събра нужния брой гласове, макар че „ за ” гласоподаваха 25 съветници, гласовете „ срещу ” бяха 4, а 12 - „ въздържал се ”.

Инвестиционната стратегия на Двореца е на стойност 18 млн. лева и има за цел рационализация на комплекса и възстановяване на транспортно-комуникационната среда към него. Предвижда създаване на 3-етажен под земята паркинг за 350 коли на стойност 12,4 млн. лв., обезпечаване нови площи за спорт и забавление на обща стойност близо 1,5 млн. лв., създаване на фотоволтаична централа за 420 хил.лв. и 480 хиляди лева за замяна на осветяване.

По време на дебата няколко общински съветници показаха терзания към изискванията за изтегляне на заема и показани малко банкови предложения. На цената на новия паркинг на ДКС могат да се построят няколко паркинга във Варна, счита Ивайло Митковски от „ Демократична България ”.

Изпълнителният шеф на общинското сдружение Минко Христов посочи, че комплексът има голяма потребност от нов по-голям паркинг. Дворецът записва отлив на гости от спортни и културни мероприятия поради липса на паркоместа. При 5000 седящи места в зала „ Конгресна ”, комплексът сега разполага с паркинг за едвам 100 коли, посочи шефът на Спортна зала. Той даде за образец „ Арена София “, която има 1500 паркоместа, а с организация по прилежащите булеварди местата за коли доближават 3000.

Минко Христов напомни, че планът за нов паркинг беше препоръчан на разискване преди 2 години. Той планува основаване на връзка както на подземния паркинг с вход 5 на комплекса, по този начин и с Морската градина.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР