Общинският съвет във Варна избра ръководствата и съставите на постоянните,

...
Общинският съвет във Варна избра ръководствата и съставите на постоянните,
Коментари Харесай

Избраха ръководствата и съставите на комисиите в Общинския съвет на Варна

Общинският съвет във Варна избра управленията и съставите на непрекъснатите, краткотрайните и профилираните комисии, оповестяват от пресцентъра.

Начело на комисията по финанси и бюджет застава Николай Стефанов от „ ПП-ДБ “. Неговият съпартиец Йордан Кателиев ще управлява комисията по благосъстоятелност и стопанство.

За ръководител на комисията по архитектура и градоустройство беше определен Иво Балчев от „ Алтернативата “. Колегата му Георги Кулински от същата група поема транспортната комисия.

Съветниците от Българска социалистическа партия Зорница Василева и Димитър Чутурков ще оглавят надлежно комисиите по обществени действия и жилищна политика и по просвета и духовно развиване.

Местният парламент реши Мария Тодорова от „ Левицата! “ да управлява здравната комисия, а Галина Иванчева от „ Възраждане “ да поеме комисията „ Туризъм, търговия и рекламна активност “.

Начело на комисията по „ Европейски въпроси и интернационално съдействие “ застава Ивайло Костадинов от „ ИТН “. Владислав Бакалов от „ Алтернативата “ беше определен за ръководител на комисията по просвета и обучение.

Георги Георгиев от „ Възраждане “ ще оглави „ Младежки действия и спорт “. Неговите съпартийци Дилян Григоров и Николай Костадинов ще управляват надлежно ПК „ Обществен ред, сигурност и сигурност на придвижването “ и ВрК „ Структури и общинска администрация.

Михаил Луков и Евгений Йосифов от „ ПП-ДБ “ ще ръководят комисиите за противопоставяне на корупцията и за запазване и възпроизводство на околната среда. Начело на Наблюдателната комисия ще застане Светослав Йорданов от „ Възраждане “.

Председатели на ПК „ Благоустройство и комунални действия ”, ВрК „ Правна “ и ВрК „ Изработване на план за Правилник за организацията и активността  на Общински съвет – Варна ” не бяха определени заради неналичието на номинации.

В управленията на комисиите не вземат участие представители на групите „ Експертен център “, „ Български гласъ “ и ГЕРБ. Преди гласуванията от ГЕРБ оповестиха, че въпреки да разполагат с специалисти в доста области, няма да вършат номинации в управленията на комисии и ще оставят на новосформираното болшинство да поеме отговорност за тях. От другите две групи също не издигнаха свои претенденти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР