Общинският съвет в Търговище открива процедура за попълване на списъка

...
Общинският съвет в Търговище открива процедура за попълване на списъка
Коментари Харесай

Общинският съвет обявява процедура за подбор на още 4 съдебни заседатели към Окръжния съд в Търговище

Общинският съвет в Търговище открива процедура за попълване на листата с претенденти за правосъдни заседатели към Окръжния съд за мандат 2023 година – 2026 година

Търсят се още четирима заседатели, откакто на чуването, извършено през юли, се явиха 14 души. Определеният брой на правосъдните заседатели за Търговище обаче е 18.

Срокът за кандидатстване е от 29 август до 5 септември, в това число. Документи се подават в Център за административно обслужване (ЦАО) на Община Търговище.

Припомняме, че претендентите би трябвало да са на възраст сред 21 и 68 години и да имат сегашен адрес в общината. Те би трябвало да са със приключено минимум приблизително обучение, да не са осъждани за съзнателно закононарушение, без значение от реабилитацията, както и да не страдат от душевен болести.

Съдебни заседатели не могат да са хора, изпълняващи същите функционалности в различен съд; общински съветници от правосъдния регион, за който са избрани; участващи в управлението на политическа партия, коалиция или организация с политически цели; работещи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата на национална сигурност, намиращи се в правосъдния регион, за който са определени.

Пълните условия и мостри на нужните документи за кандидатстване могат да бъдат получени в ЦАО или изтеглени от:

Допълнително информация може да се получи на телефон: 0601/68 655 в Общинския съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР