Общинският съвет в Пловдив ще гласува по три предложения, свързани

...
Общинският съвет в Пловдив ще гласува по три предложения, свързани
Коментари Харесай

Местният парламент гласува три важни решения за Колежа и Лаута

Общинският съвет в Пловдив ще гласоподава по три оферти, свързани със строителството и използването на двата стадиона – „ Христо Ботев “ и „ Локомотив “. На утрешната сесия локалният парламент първо ще гласоподава решение, съгласно което се обезпечават в допълнение 6 млн. лв. по контракта с компания ПИМК “  за осъществяването на целия Етап 1.
Прочетете още
Предишното решение бе за отпущането на 11 млн. лв. в идващите две бюджетни години, като към тях ще се прибавят още 6 млн. лв.. Така сумата от 17 млн. лв. ще се разпредели за 2024 и 2025 година.

След решението пък ще бъде подписан анекс сред Община Пловдив и ПИМК за възлагането на дейностите. Щом това стане факт притежателят на компанията Илиян Филипов съобщи, че ще извърши всички действия по Етап 1 за 6 месеца. Така през есента би трябвало да има напълно затрупан стадион плюс построена фасада на централната естрада.

Другите две оферти са за даването на стадионите на футболните клубове по Закона за спорта. За стадион „ Христо Ботев ” предлагането е за 5549 лв. без Данък добавена стойност, а за Локомотив – 4854 лв. без Данък добавена стойност. Въпреки това е допустимо на микрофон сумата да нарасне.

Този наем ще се заплаща до цялостното създаване на оборудванията, а по-късно може да се направи концесия или по-дългосрочно отдаване по Закона за спорта, който разрешава до 30 години с включени наложителни вложения.

Заложените контракти са, че клубовете поемат цялата прехрана по стопанисването на стадиона, а също така Община Пловдив може да ги употребява безплатно за техни събития с едноседмично предупреждение.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР