Общинският съвет в Карлово създаде временна комисия, която да направи

...
Общинският съвет в Карлово създаде временна комисия, която да направи
Коментари Харесай

Окончателно: Временна комисия описва пораженията в наводнени...

Общинският съвет в Карлово сътвори краткотрайна комисия, която да направи финален оглед и списък на вредите в потърпевшите от наводнението в карловските села на 2 септември. Новият оглед на вредите би трябвало да даде дефинитивна и най-точна картина на последствията от бедствието за хората. Той ще бъде съображение и за по-справедливо систематизиране на събраните дарения.

В състава на 11 членната комисия, която ще направи новите описи влизат ръководител Весела Сотирова – шеф на звено „ Инспекторат “ при община Карлово, Христо Иванов - кмет на  Богдан,  Славка Червенова – кмет на  Каравелово; Петър Делков – кмет на  Слатина; Тодор Танковски – кмет на   Войнягово, поданици на Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово, определени в Обществения съвет. Комисията би трябвало в период от седем работни дни от издание на решението на уеб страницата на общината да изготви отчет, който да бъде възложен на ръководителя на Обществения съвет. 

Общинският съвет реши още кметът на общината да издаде заповед за разчистване на  изкоренените и с заплаха да паднат дървета, шубраци и дървени боклуци по поречието на  Стряма, а контролът да се прави от кметовете на съответното обитаемо място. Отстранената от речното легло дървесина, годна за прилагане, да се съобщи безплатно за предписание на кметовете на Дъбене, Певците и Клисура за разпределение на участвалите в почистването доброволци. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР