Общинският съвет прие с 41 гласа „за“, 2 „против“ и

...
Общинският съвет прие с 41 гласа „за“, 2 „против“ и
Коментари Харесай

Общинският съвет в Русе прие бюджетната прогноза за 2023-2025 година

Общинският съвет одобри с 41 гласа „ за “, 2 „ срещу “ и 0 „ въздържали се “ бюджетната прогноза на Община Русе за интервала 2023/25 година

Тя бе показана от шефа на дирекция „ Финансово-стопански действия “ в Община Русе Емилия Пенева.

Средносрочната прогноза е направена по групи, без да са планувани разноски за дофинансиране на държавните действия. Това е локална прогноза и не са отразени въздействията, които биха настъпили от държавните единни стандарти. Местните доходи са планувани на база действителна оценка след осъществен разбор на събираемостта на локалните налози и такси.

Бюджетната прогноза за такса битови боклуци остава без смяна. Предстои въвеждане на нова методика за установяване размера на таксата за битови боклуци през 2024 година Размерът на таксата е в директна взаимозависимост от план-сметката за нужните разноски през годината.

След подписване на възмезден контракт с реализатор на осъществяване на действия за в допълнение отнасяне на битовите боклуци и идната рационализация на софтуерното съоръжение, надлежно количествата оползотворяване на фракции, се чака понижаване на количеството на депонираните боклуци през актуалната година. Тенденцията се резервира до 2025 година сочи още прогнозата.

За бюджетната прогноза през 2023-2025 година не е разчетен запас за непредвидени и неотложни разноски, което би донесло риск за естественото действие на общинските действия. Тоест това, което съставлява прогнозата са действителния годишен залог на приходите на общината и надлежно разноските, които са нужни за потребностите на другите групи лица.

При елиминиране на временен излишък, който е заложен е само и единствено за 2022 година, без нови приходоизточници или увеличение събираемостта на същите, или без временен излишък, общината би се справила мъчно с всички задания, които ѝ предстоят през идващите години.

Според Пенева напъните на общината ще бъдат ориентирани в тази посока.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР