Общинският съвет подкрепи участието на Общината във фонда за развитието

...
Общинският съвет подкрепи участието на Общината във фонда за развитието
Коментари Харесай

Кметът на Несебър: Да превърнем Южното Черноморие в дестинация, привличаща туристи през цялата година

Общинският съвет поддържа присъединяване на Общината във фонда за развиването на Летище Бургас

На постоянна сесия на Общинския съвет в Несебър бе гласувано решение за присъединяване на Общината в сдружението, включващо 13 общини, които ще създадат фонд за стимулиране на целогодишни полети от и до летище Бургас. 

Средствата от фонда ще се употребяват за дофинансиране на полети отвън дейния летен сезон, като техен източник ще бъде туристическият налог, който по закон следва да се разходва за действия, свързани с развиване на туризма. По този метод няма да се ощетяват общинските бюджети. Вноската на общините в сдружението ще е съгласно броя на записаните по непрекъснат адрес поданици.

Финансовото присъединяване на „ Фрапорт “ - оператор на Летище Бургас, ще бъде 200 000 лв. годишно.

„ Община Несебър, като една от най-заинтересованите от реализиране на целогодишни полети, приветства основаването на организация, която да работи за развиването на транспортните връзки в региона. Нашата, както и редица прилежащи общини, от години работи за удължение на туристическия сезон и за превръщането на Южното Черноморие в дестинация, привличаща гости през четирите сезона. Това несъмнено ще способства за развиване на локалната и  националната стопанска система и ще има сензитивен демографски резултат за нашия район “ – разяснява кметът на община Несебър Николай Димитров.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР