Общинският съвет отново одобри върнатото за разглеждане от областния управител

...
Общинският съвет отново одобри върнатото за разглеждане от областния управител
Коментари Харесай

Отново приеха върнатото от областния управител решение за отдаване на концесия на автобусните спирки във Варна

Общинският съвет още веднъж утвърди върнатото за разглеждане от регионалния шеф решение за разкриване на процедура за отдаване на концесия на автобусните спирки във Варна. Решението локалният парламент взе на днешното си съвещание, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Обявяването на процедура бе утвърдено още на сесия през месец август, само че решението бе върнато за преразглеждане от регионалния шеф. Основният претекст бе неналичието на План за деяние на общинските концесии в Община Варна за интервала 2023 – 2027 година. Такъв проект към този момент е признат, увери ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов и няма спънка решението да бъде гласувано още веднъж.

Концесията ще бъде за поддръжка на съществуващите заслони на спирки, слагане на модулни автобусни спирки и магазини или модулни автобусни спирки с вендинг автомати.

Общият списъчен брой на спирките е 364. На към 72% от тях има спиркозаслони, които концесионерът ще е длъжен да поддържа.

Концесията включва и слагането на модулни павилиони на 54 спирки. За 10 от спирките е планувано планиране и слагане на павилион – магазин и павилион - спирка до него, а за още 44 броя спирки е планувано построяването на павилион – спирка с вендинг машина. Предвижда се опция на спирките, където има обекти за продажба на храна, питиета, печатни издания, тютюневи произведения да има алтернатива за заплащане на битови сметки, а също и покупка на карти за градския превоз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР