Общинският съвет определи до 15 служители, които да проверяват за

...
Общинският съвет определи до 15 служители, които да проверяват за
Коментари Харесай

Назначават 15 служители да следят кой хвърля отпадъци в Смол...

Общинският съвет дефинира до 15 чиновници, които да ревизират за опазването на околната среда на територията на Община Смолян.

На избрани улици, където се изхвърлят едрогабаритни боклуци ще бъде сложено видеонаблюдение. На сесия локалният парламент дефинира нужния брой чиновници, с които да се сключат краткотрайни трудови контракти за инспекции и запазване на околната среда на територията на община Смолян. Предложението беше импортирано от кмета Николай Мелемов. За посочената активност ще бъдат назначени хора на краткотрайни трудови контракти за интервал от шест месеца.

Зам.-кметът инж. Мариана Цекова изясни, че на избрани улици като ул. “Кокиче “ ще бъде сложено видеонаблюдение, тъй като се изхвърлят едрогабаритни боклуци – дивани, печки, хладилници. Това не е битов боклук, уточни зам.-кметът. За откритите нарушавания ще бъде сигнализирана полицията. Първата задача на назначените чиновници ще бъде да правят инспекции за запазване на околната среда. Те ще сезират за нарушавания и ще уведомяват оторизираните органи в Община Смолян. Инж. Цекова добави, че чиновниците от дирекция „ Строителство, инфраструктура и екология “ са извънредно незадоволителни да правят инспекции и да сформират актове за нарушавания. Затова ще бъдат подкрепени в активността си.

По предложение на съветника Салих Аршински бе признато тези чиновници да бъдат командировани и по други обитаеми места, по искане на кметовете и кметските наместници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР