Общинският съвет определи членовете на комисията по провеждането на конкурса

...
Общинският съвет определи членовете на комисията по провеждането на конкурса
Коментари Харесай

Юрист, икономист и спец по сигурността ще избират шеф на Онк...

Общинският съвет дефинира членовете на комисията по провеждането на състезанието за нов началник на КОЦ-Пловдив. Неин ръководител ще бъде шефът на общинското опазване на здравето доктор Калин Калинов. Освен него съветниците гласоподаваха в състава й да влязат юристът и самостоятелен консултант Слави Георгиев и някогашният началник на общинското ФБР Ангел Славов от ГЕРБ, който е познавач по стопанско ръководство и национална сигурност.

Третият редови член на комисията ще е икономистът Костадин Георгиев от Кауза Пловдив. Той зае мястото на Йордан Илиев от ГЕРБ, който персонално го предложи за позицията.

Други две оферти за членове – доктор Атанас Баташки и новият консултант доктор Ангел Молев, не получиха задоволително гласове от старейшините в залата.

Според разпоредбите в състава на комисията обаче би трябвало да има магистър по стопанска система и магистър по медицина, подсетиха участници в сесията. Председателят на Общински съвет Александър Държиков укроти пристрастеностите, като сподели, че такива ще бъдат определени като аварийни членове по убеждение на администрацията.

Засега няма планувана дата за провеждането на конкурс за непрекъснат шеф на онкодиспансера. Ясно е обаче, че претендентите ще бъдат оценени по биография и бизнес-план за развиването на онкодиспансера. В период от 30 дни след гласуването на конкурсните правила, от комисията би трябвало да излязат с предложение за нов шеф, който да бъде гласуван още веднъж от Общинския съвет.

В момента отпред на КОЦ-Пловдив е доцент Тихомир Дерменджиев. Преди него за една година на поста се извъртяха още проф. Марияна Янева, отстранена след митингите в отбрана на предходния началник доктор Парашкев Цветков, и доктор Пламен Фотев, който беше комплициран да управлява центъра краткотрайно до провеждането на конкурс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР