Общинският съвет на Ловеч е приел вчера да освободи ресторантите

...
Общинският съвет на Ловеч е приел вчера да освободи ресторантите
Коментари Харесай

Ловеч няма да плаща тротоарно право до края на годината

Общинският съвет на Ловеч е приел през вчерашния ден да освободи заведенията за хранене и хотелите в града от заплащането на такса тротоарно право , заяви Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Това е станало допустимо, откакто локалното туристическо съдружие Мелта, което е една от 36-те районни структури на БХРА е подхванало дейни дейности за подкрепяне на локалния бизнес в сложната спешна икономическа обстановка. От Мелта са внесли предложение в общинския съвет, подкрепено със мнение и експертиза на асоциацията, за краткотрайно освобождение от таксата.

Сред препоръчаните ограничения в поддръжка на бизнеса бяха още облекчение на наемните връзки, обезпечаване на опция за подаване на коригиращи заявления за такса битови боклуци, както и безлихвено заплащане на налог здания, туристически налог и такса битови боклуци до 31.12.2021 година

С дейни дейности на локалните районни структури на БХРА, сходни такива бяха възприети от редица общини в България, като София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Кърджали, Стара Загора, Русе, Велинград и други градове в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР