Общинският съвет на Добрич за пореден път ще разгледа концесията

...
Общинският съвет на Добрич за пореден път ще разгледа концесията
Коментари Харесай

На дневен ред в Добрич: Концесията на Спортен комплекс „Русалка“

Общинският съвет на Добрич за следващ път ще прегледа концесията на Спортен комплекс „ Русалка “, предан за период от 30 години през 2010 година. Причината е в насъбрани над 990 хиляди лв. задължения на концесионера, както и в неспазване на изискванията по контракта, подписан сред компанията „ Би Ей Тур “ ООД и община Добрич.

Концесията се отнася до закрития плувен басейн „ Русалка “, залите по бокс, художествена гимнастика и битка, както и редица прилежащи терени.

Към началото на месец септември отговорностите на концесионера са за съвсем 1 милион лв., като те са за локални налози и такси, концесионни заплащания, отговорности към ВиК оператора и по наложени от общината наказания за несъблюдение на контракта. 

Концесионерът не е спазил капиталовата стратегия, изискванията за работни места, не е заплатил разноски по настоящото поддържане и употребата на парцела и не е построил открит плувен басейн съгласно поетите задължения.

В докладната бележка, която ще бъде прегледана през днешния ден от общинските съветници, е записано, че ще се даде едномесечен период за осъществяване на контракта, след което той ще бъде преустановен. 

 Добрич/ Снимка: Архив БНР
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР