Общинският председател на СДС-Русе Станимир Станчев и областният лидер на

...
Общинският председател на СДС-Русе Станимир Станчев и областният лидер на
Коментари Харесай

Седесарите в Русе: Вярваме в избора на независимите хора

Общинският ръководител на СДС-Русе Станимир Станчев и регионалният водач на партията Драгомир Дамянов Драганов се впускат в кметската конкуренция на идния локален избор на 29 октомври. Станчев е кандидат-кмет на Русе и лидер на листата с общински съветници. Драгомир Драгановсе кандидатира в Две могили.

“Трябва и можем да носим политическа отговорност. Смятам, че разполагаме с задоволително административен и политически опит, с цел да излезем спечелили в тези избори ”, съобщи в ефира на Дарик радио - Русе Драгомир Дамянов. И разяснява, че решил да се кандидатира за кмет на Две могили с ясното разбиране, че са нужни промени в общинската капиталова политика, опциите пред младежите, културния живот. Дамянов оглавява Община Две могили в интервала от 2007 година до 2011 година, след като насам, по думите ми, популацията е намаляло с близо 20 на 100, а градът е западнал. “Всеки кмет би трябвало да е покрай хората, да живее и взема решение проблемите им ”, уточни още някогашният народен представител от 48-ото Народно заседание.

“Ние сме хора, които носим свободата в сърцето си и би трябвало да пазиме правото на персонален избор ”, посочи претендентът за кмет на Русе Станимир Станев. Общинският ръководител на Съюз на демократичните сили разяснява в ефира на Дарик, че е уверен в избора на самостоятелните хора на идния избор. Той съобщи, че е взел решението да се кандидатира за кмет, стимулиран от желанието Русе да се трансформира в съвременен, облагороден, спокоен, свободен и проспериращ град. “Сега няма цялостна визия за развиването на града ни, само че с дейности могат да се трансформират към по-добро нещата ”, уточни Станимир Станчев. Той сподели още, че дясното обединяване е допустимо на вота, даже в случай че би трябвало да се случи на един по-късен стадий като по време на балотожа ”.

Станчев съобщи, чеса записали цялостна листа с 51 претенденти за общински съветници. Той еводач, втора е Елеонора Николова, а трети – някогашният народен представител и зам.-кмет Свилен Иванов.„ В листата са хора, които не се тормозят да споделят истината, които нямат зависимости и които ще работят почтено и намерено за развиването на нашия град. Наслушахме се на всевъзможни типове обещания, време е за дейности. Ние сме хора, които можем да работим, потвърдили са го всички в своята сфера – имаме представители на дребен и междинен бизнес, от лекарските среди, от образованието, от спорта. Направихме една доста добра компилация от младост, от мъдрост и от можене ”, посочи общинският водач на СДС-Русе.

В листата ни за Две могили влизат сполучливи хора от бизнеса, интелектуалци, от спорта, експерти от разнообразни области на публичния живот, които са от гражданската квота. Само двама сме членове на партията. Това е пътят за решение на проблемите на общината ”, уточни Драгомир Дамянов.

Станимир Станчеве роден през 1976 година. В Русенския университет се дипломира с бакалавърска степен по специалността " Машинен инженер ", а е магистър по финанси във Великотърновския университет.Станчев е член на Националното управление на Съюз на демократичните сили и ръководител на общинската конструкция на партията в Русе. В интервала 2014 - 2017 година извършва длъжността заместител регионален шеф на Русе. Общински консултант е, втори мандат. Собственик и шеф на компании в земеделския бизнес.

Драгомир Дамянов Драганов е роден през 1958 година. Висшето си обучение приключва в Икономическия университет във Варна. Член е на Съюз на демократичните сили от 1990 година, регионален ръководител и член на НИС от 2006 година Бил е заместник-кмет и изпълняващ длъжността кмет на Бяла от 1991 до 1995 година От 2003 до 2007 година е общински консултант в Две могили, а от 2007 до 2011 година - кмет на общината. Депутат от коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в 48-ото Народно събрание. Успешен управител и бизнесмен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР