Общинският отдел Култура и духовно развитие в Кюстендил започва записването

...
Общинският отдел Култура и духовно развитие в Кюстендил започва записването
Коментари Харесай

Започва записването за конкурса „Кюстендилска пролет 2022“

Общинският отдел " Култура и духовно развиване " в Кюстендил стартира записването за присъединяване в състезанието " Кюстендилска пролет 2022 ". Кандидатките за присъединяване би трябвало да са навършили 16 години, което е единственото изискване за присъединяване. Записването стартира от 13 януари и ще продължи до 4 февруари , в отдел " Култура и духовно развиване " (Килийното училище).

От общинския отдел оповестиха началото и на 15-ия Национален конкурс за детска рисунка " Пролет върху листа " - 2022, проведен от Община Кюстендил.

Темата " Пролет върху листа " е свободна и изобретателна. Участниците имат опция да изявят своето творчество, да импровизират с разнообразни изобразителни материали и да основат пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна естетика.

" През годините състезанието се трансформира в одобрен конгрес на детското творчество и се радва на доста необятна известност в цялата страна. Хилядите получени рисунки го трансформират в представителна извадка за равнището на детското творчество ", сподели шефът на общинския отдел Дима Укалска.

Творбите за присъединяване ще се одобряват до 8 март , в отдел " Култура и духовно развиване ", Община Кюстендил.

На тържествена гала на 20 март , във Възрожденското учебно заведение в Кюстендил, ще бъдат оповестени резултатите от състезанието и ще бъде открита представителна галерия на класираните произведения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР