Общинският кмет Благомир Коцев и двама от районните - Цветнен

...
Общинският кмет Благомир Коцев и двама от районните - Цветнен
Коментари Харесай

Тече проверка има ли варненският кмет Благомир Коцев фирми в Малта

Общинският кмет Благомир Коцев и двама от районните - Цветнен Цветков в " Одесос " и Николай Желязков от " Приморски ", и тримата от ПП-ДБ, би трябвало да потвърдят, че в точния момент са напуснали компаниите си след избирането им през есента. При Коцев нещата към този момент са леки - против него просто има сигнал, търси се информация. За сътрудниците му обаче непосредствено са стартирани инспекции за несъответственост - има данни за такава. Всичко това стана ясно от решения на Общинската изборна комисия (ОИК) в морския град, написа " Сега ".

От уеб страницата на органа излиза наяве, че решенията за районните кметове са взети през днешния ден, а за Коцев на 18 януари. Но за проблема с градския кмет се схваща едвам в този момент. Странно е, че общинари от ГЕРБ шумно разгласиха през днешния ден неволите на районните кметове, а за Коцев - 11 дни безмълвие.

Сигналът против него е подаден от името на радио и телевизия „ Истина и независимост “, посредством лицето Александър Иванов. Иска се инспекция има ли присъединяване Коцев в търговски сдружения в Малта: Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited. Настоява се за инспекция и на други търговски сдружения в Малта.

Съответно ОИК - Варна е поискала информация от Търговския указател на островната страна. Но отговорът е, че данните могат да бъдат предоставени единствено след категорично единодушие на Коцев. Затова комисията му дава опция до 1 февруари да подава документално единодушие за даване на извлечение от регистъра на Малта - за владеене на дялове или пък назначения. Освен това до 7 февруари Коцев непосредствено може да подава в ОИК документи, опровергаващи сигнала.

При Цветков и Желязков напряко към сигналите са приложени разпечатки от нашия търговски указател. Там първият попада с Едноличен търговец „ ТУКИ – ЦВЕТКОВ ", а вторият като ликвидатор на комерсиално сдружение „ Контекст Плюс “. От уеб страницата на ОИК не излиза наяве чии са сигналите. На двамата е посочен законовия период за документално несъгласие. Засега няма информация те и Коцев обжалвали ли са решенията.

Подобни кавги са чести в България. Макар развръзката да е друга, от време на време се стига до частични избори в огромни градове. Например определеният през 2019 година кмет на Благоевград Румен Томов оцеля няколко месеца. Затова варненските проблеми не са безобидни, изключително, все още, за районните кметове.

Преди да влезе в политиката (областен шеф при четворната коалиция) Благомир Коцев бе прочут като правоприемник на мощен бизнес, дължащ се на татко му Рубин Коцев. Освен комплекс " Хоризонт " в Морската градина, семейството има позиции и в корабния отрасъл - визираните в сигнала малтийски компании евентуално са част от него. За Цветнен Цветков също се знаеше, че се занимава с бизнес, като през 2010 година стана печално прочут с репортаж на " Господари на ефира " за неплатени заплати. Желязков не бе известен.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР