Общинските съветници Владимир Славенски и Йоно Чепилски от групата на

...
Общинските съветници Владимир Славенски и Йоно Чепилски от групата на
Коментари Харесай

Съветници от ДСБ внесоха предложение за преместването на Альоша

Общинските съветници Владимир Славенски и Йоно Чепилски от групата на “Продължаваме смяната - Демократична България ”, внесоха предложение до Общинския съвет на Пловдив паметникът на Съветската войска “Альоша ” да бъде изместен в период до края на 2024 година в Музея на социалистическото изкуство.
Прочетете още
" Смятаме, че посредством този акт общинското управление ще покаже почитание към българската история, националното достолепие и към жертвите на тоталитарния комунистически режим.

Общинските съветници Владимир Славенски и Йоно Чепилски, които са част от групата на “Продължаваме смяната - Демократична България ”, внесоха предложение до Общинския съвет на Пловдив паметникът на Съветската войска “Альоша ” да бъде изместен в период до края на 2024 година в Музея на социалистическото изкуство.

Демократи за мощна България - Пловдив затвърждава ясната и безапелационна позиция от основаването на организацията през 2004 година, че мястото на “Альоша ” би трябвало да бъде преосмислено. Смятаме, че посредством този акт общинското управление ще покаже почитание към българската история, националното достолепие и към жертвите на тоталитарния комунистически режим. 

С цел възобновяване на историческата истина - а точно, че Червената войска е окупатор на България и обръщайки се към националното достолепие, завещано ни от епохата на българското Възраждане, предлагаме Альоша да бъде изместен от върха на рид Бунарджика "  , са претекстовете на настояването. 

Предложението включва още реализиране на архитектурен конкурс за реставрация, облагородяване и реституция на пространството на върха на хълма, тъй че мястото да се трансформира в прелестно градско пространство, уместно за разходка, културни и спортни събития.

Очакваме предлагането да бъде разисквано и гласувано на идната сесия на 17-ти януари и показваме вяра, че общинските съветници от всички групи ще застанат на страната на националното достолепие и историческата действителност. Ако предлагането бъде признато, кметът на града Костадин Димитров би трябвало да разпореди преместването на паметника до края на годината.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР