Общинските съветници в Ямбол обсъдиха и приеха Наредба за специфичните

...
Общинските съветници в Ямбол обсъдиха и приеха Наредба за специфичните
Коментари Харесай

Изисквания към облика на градските пространства приеха в Ямбол

Общинските съветници в Ямбол разискаха и одобриха Наредба за характерните условия към образа на градските пространства, постройките и архитектурните ансамбли на територията на град Ямбол. Тя дефинира и спомагателните условия към размера и наличието на подробните устройствени проекти и на капиталовите проекти на нови здания, реорганизация, надстрояване, продължение и съществени поправки на здания и уреди, улици, озеленени площи, свързани с благоустрояването на градските пространства, опазването и съхраняването на архитектурните ансамбли и градската среда, на територията на град Ямбол и неговите квартали.

Общинският съвет одобри и отчетите за осъществени читалищни действия и докладите за изразходваните от бюджета средства през 2022 година на шестте ямболски читалища: Народно читалище " Зора - 1945 ", Народно читалище " Диана - 1944 ", Народно читалище " Умение - 2003 ", Народно читалище " Съгласие 1862 ", Народно читалище " Пробуда - 1909 " и Народно читалище " Тракийска лира - 2012 ".

На съвещанието беше признат годишният финансов доклад и баланс за 2022 година на " ДКЦ №1 — Ямбол " ЕООД . Дивидент в размер на 25 % от балансовата облага по годишния финансов доклад на сдружението беше избран на сесията, който следва да бъде преведен по общинската банкова сметка. Общината дава 16 318.31 лв. на " ДКЦ-1 Ямбол " ЕООД, които да бъдат използвани за закупуване, доставка и монтаж и всички действия, свързани със сервиза на скопично-рентгенова система за образна диагностика и работата с нея.

Съветниците гласоподаваха за период от 5 години да бъде възложен един апартамент-частна общинска благосъстоятелност за безплатно прилагане от Драматичен спектакъл " Невена Коканова " . Ползвателят се задължава за заплаща налога на парцела за този интервал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР