Общинските съветници в Пловдив с пълно мнозинство днес увеличиха възнагражденията

...
Общинските съветници в Пловдив с пълно мнозинство днес увеличиха възнагражденията
Коментари Харесай

Единодушно: Общинските съветници в Пловдив си вдигнаха заплатите

Общинските съветници в Пловдив с цялостно болшинство през днешния ден усилиха възнагражденията си на близо 3100 лв.. Това стана факт, макар че регионалният шеф върна предходното им решение за двойно нарастване на заплатите. Общинските съветници ще получават пари и за представителни разноски в размер на 500 лв. на месец, за които би трябвало да показват фактури.

Заплатата на общинските съветници е % от тази на ръководителя на локалния парламент. В момента тя е 4400 лв.. За нормалните две съвещания на месец съветниците в Пловдив ще взимат по 2376 лв., а за присъединяване в комисии по още 700.

" Размерът е подобен, какъвто го е дал своя вот общ съвет в смисъл дори не знам и какъв брой е ", сподели Константин Георгиев.

Решението за по-високи заплати е обвързвано освен с увеличените разноски в работата, само че и с икономическите условия в страната - изясняват общинските съветници:

" Те се употребяват за покриване на потребности и разноски, които са свързани с активността на общ консултант в това число с наемане на зали среща с жители, които в общ ни приемни идват.
Изработване на документи, печатане на документи съвещания ", изясни Веселка Христамян.

" Искам да ви обясня, че главната работа на един общински консултант е решение на обособени човешки ориси, а сесията е единствено връхчето на айсберга ", сподели Славчо Атанасов.

Областният шеф към момента не се е срещнал с днешното решение на общинския съвет.

" Сега аз не желая да си споделям персоналното мнение, само че въпреки всичко в действителност в обществото има такава наклонност, че заплатите са малко високи по отношение на стандарта на град Пловдив ", счита Илия Зюмбилев регионален шеф.

За разлика от Пловдив, общинските съветници в Русе получават заплата от 1120 лв., във Варна 1960 лв., в които не влизат представителните разноски.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР