Общинските съветници в Ловеч са решили на последното си заседание

...
Общинските съветници в Ловеч са решили на последното си заседание
Коментари Харесай

Да няма такси за детските градини и ясли решиха общинските съветници в Ловеч, кметът оспорва

Общинските съветници в Ловеч са решили на последното си съвещание в края на декември за прилагане на детски ясли и градини родителите или настойниците да не заплащат месечни такси.

Според кмета на общината Корнелия Маринова това опонира със Закона за локалните налози и такси и по тази причина е предложила на ръководителя на общинския съвет да бъде свикано изключително съвещание, на което още веднъж въпросът да бъде разискван. Такова ще има на 9 януари /сряда/ от 10.00 часа, оповестиха от общинската администрация.

В претекстовете си за изключителната сесия ръководителят Петър Цолов е показал, че предлагането на кмета Корнелия Маринова, което е във връзка митинги на прокурор от Окръжна прокуратура - Ловеч, не е било признато.

Маринова съобщи, че предлагането й е било да отпадне непрекъснатата месечна такса от 10 лв., а да се усили храноденът от 2 лв. на 2,50 лв.. "Когато децата посещават цялостен месец, родителите ще заплащат колкото и до момента, само че когато посещават по-малко дни, тогава и родителите ще заплащат по-малко ", изясни кметът. Тя уточни, че в случай че се извърши междинната посещаемост на детските градини от 70 %, Общината ще би трябвало да дофинансира в допълнение към 60 хиляди за детските градини и към 30 хиляди за детските ясли.

По думите на Маринова в Закона за локалните налози и такси е посочено, че за прилагане на детски ясли или градини се събират от родителите или настойниците месечни такси. Решението на Общинския съвет и смяната на Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги не могат да са в несъгласие със Закона, сподели още кметът и добави, че решението не е влезнало в действие и сега важат старите условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР