Общинските съветници в Ловеч одобриха партньорство с Медицинския университет в

...
Общинските съветници в Ловеч одобриха партньорство с Медицинския университет в
Коментари Харесай

Ловеч ще партнира на Медицинския университет в Плевен за кандидатстване за интегрирани териториални инвестиции за здраве

Общинските съветници в Ловеч утвърдиха партньорство с Медицинския университет в Плевен за кандидатстване по процедура " Концепции за интегрирани териториални вложения " (ИТИ) за интегрирана териториална инвестиция с название - " Стратегия " Единно здраве " за Северозападен район ". Това ъсобщиха от общинския пресцентър.
 
Гласуването сподели 24 гласа " За ", без гласове " Против " и " Въздържал се ". Целта на инструмента ИТИ е да се насърчи партньорството и съдействието сред разнообразни общини, институции и заинтригувани страни, както и реализирането на интегрирани ограничения без оглед на административно-териториалните граници.
 
МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " АД в Ловеч  също е поканена да се включи в разработваната от Университета комбинирана идея за ИТИ. Макар че наскоро съветниците гласоподаваха, че отстъпват безплатно акциите си на страната, това още не е вписано в комерсиалния указател. Така че все още Община Ловеч към момента е акционер с дялово присъединяване - 8,48% от капитала на МБАЛ и по тази причина се желае единодушие. Това стана ясно по време на разискването.
 
Кметът Корнелия Маринова обясни какво включва концепцията. Ще бъде основан Ветеринарен факултет към МУ-Плевен; планува се възобновяване на оборудването в лечебните заведения, основаване на мобилни кабинети за обезпечаване на здравна профилактика в отдалечените места, телемедицина - обезпечаване съоръжение за отдалечено консултиране и диагностика на пациенти в по-малките обитаеми места от специалистите в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " ; възстановяване на градската среда посредством обезпечаване тук-там за отдих и спорт в междублоковите пространства като предварителна защита против сърдечно-съдови и онкологични болести.
 
Партньори са " УМБАЛ - Д-р Георги Странски " ЕАД, гр. Плевен, Община Плевен, Община Троян, Община Никопол, Община Долна Митрополия, Община Искър, Община Пордим, Община Кнежа, Община Левски, Община Белене и Община Тетевен, както и ситуирани на територията им лечебни заведения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР