Общинските съветници от ПК Наука и образование“ утвърдиха номинациите за

...
Общинските съветници от ПК Наука и образование“ утвърдиха номинациите за
Коментари Харесай

Утвърдиха номинациите за награда “Варна” в сферата на науката и образованието

Общинските съветници от ПК „ Наука и обучение “ утвърдиха номинациите за премия “Варна ” в областта на науката и висшето обучение и в системата на предучилищното и учебното обучение.

Предложеният от експертната комисия лист с 18 възпитаници, учители и колективи беше скъсен на 9. При номинациите в региона на науката и висшето обучение нямаше промени и те бяха гласувани с цялостно болшинство.

Предстои Общинският съвет да вземе окончателното решение за тазгодишните носители на премия „ Варна “. По традицията оценките ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май, от кмета на града и от ръководителя на локалния парламент.

Ето кои са номинирани за премия „ Варна “ 2018 година в системата на предучилищното и учебното обучение:

І. „ Ученик на годината ” в региона на общообразователната подготовка

Илиян Калинов Кънчев – възпитаник от ХII „ д “ клас в III ПМГ „ Академик Методий Попов “. Проявява деен интерес към естествените науки. Участва целеустремено във всички надпревари по биология и химия.

Има реализирани отлични резултати на 43-та национална олимпиада по биология и здравно обучение, вследствие на което е включен в националния тим на България за присъединяване в интернационална олимпиада по биология.

ІІ. „ Ученик на годината ” в региона на професионалната подготовка

Стефчо Димитров Христов – възпитаник от IХ клас в Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “, народен играч по повдигане на тежести.

На Европейското състезание за кадети до 15 години в Прищина, Косово, 2017г., в категория 85 кг. е извоювал следните оценки:

дуел – IV място,
изтласкване – IV място,
изхвърляне – II място
ІІІ. „ Учител на годината ” в региона на предучилищното обучение

Валентина Господинова Александрова – старши преподавател в ДГ № 34 „ Лястовичка “. Учител с дълготраен професионален опит, която приема работата си като отговорност, предизвикателство и задача да подкрепя свободната изява и личностното израстване на децата. Доказателство за това са множеството забавни начинания и планове, които създава и осъществя с децата. Ползва се с доверието и признанието на педагогическата и родителската общественост.

ІV. „ Учител на годината ” в региона на обслужващите звена

Няма номинации.

V. „ Учител на годината ” в региона на главното обучение

Севдалина Недева Атанасова – старши преподавател в ОУ „ Св. Св Кирил и Методий “. Учител с дълготраен професионален стаж. Ръководените от нея паралелки са образец за целенасочения блян учебното заведение да бъде пример за модерна просветителна среда и толерантни взаимоотношения. Работата й на възпитател утвърждава цивилен и патриотични полезности у подрастващото потомство. Професионалната й отдаденост се употребява с признанието и обичта на възпитаници и родители.

VI. „ Учител на годината ” в региона на междинното обучение

Елена Труфчева Димитрова – старши преподавател по информатика и осведомителни технологии в МГ „ Д-р Петър Берон “. Цялостната й активност като преподавател демонстрира високия й професионализъм при работа с учениците в класни и извънкласни действия. Възпитаниците й се показват чудесно и са спечелили огромен брой златни, сребърни и бронзови медали от национални и интернационалните надпревари по информатика.

VII. „ Учител на годината ” в региона на професионалната подготовка

Тодор Методиев Тодоров – старши преподавател по хореография в СУ „ Елин Пелин “. Учител с доста добра научна, методическа и педагогическа подготовка. Ръководител е на художествено-творческия танцов състав на СУ „ Елин Пелин “. Учениците му са спечелили многочислени оценки от интернационалните и национални състезания.

VIII. “Колектив на годината ” в региона на предучилищното обучение

ДГ № 31 „ Крилатко “ с шеф Елена Янкова Ташева. Колективът се отличава с висок професионализъм, нововъведение и разпоредителност. Прилага истински и ексцентрични просветителни тактики.

Взаимодейства си интензивно с неправителствени организации, което е залог за стабилно развиване, гражданска позиция и разцвет. Екипът има документи, грамоти и награди от разнообразни състезания, надпревари и фестивали.

ІХ. „ Колектив на годината ” в региона на главното учебно обучение и обслужващите звена

ОУ „ Цар Симеон I “ с шеф Стоянка Иванова Велянова. Педагогическият екип е с одобрен висок професионализъм и публичен престиж, които се дължат на новаторското образование и високите резултати в образователната и извънкласна активност. Стремежът за реализиране на високи резултати в просветително – възпитателния развой, комбиниран с амбициозност и непримиримост на целия колектив, са повода за множеството високи достижения на възпитаници и учители в олимпиади, надпревари и състезания. Доказателство за това са многочислените извоювани оценки.

Х. „ Колектив на годината ” в региона на междинното учебно обучение и обслужващите звена

IV Eзикова гимназия „ Фредерик Жолио Кюри “ с шеф Веселина Йорданова Тотева. 60 години история и самопризнание! Безспорен отзив за професионализма на педагогическия екип са блестящите резултати на възпитаниците на гимназията от участия в редица интернационалните, национални състезания и олимпиади. Заслужена горделивост и самопризнание е персоналната премия на шефа, почетен с декрет на Президента на Франция със званието „ Кавалер на националния медал за заслуги “.

Номинациите в областта на науката и висшето обучение са:

I. ХУМАНИТАРНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА: Проф. Виолетка Горанова Тачева, д.ф. – за научно-творчески достижения, преподавателска активност в региона на езикознанието и общия й принос в одобряването на град Варна като интернационален езиков център Предложениe от Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов ” – Варна

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА: Екипът на Отделение по ортопедия и травматология към УМБАЛ „ Света Марина “ – Варна с началник доктор Калин Колев Михов – за принос в развиването и използването на новаторски медицински способи и технологии в ортопедията във Варна Предложениe от Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов ” – Варна

II. ПРИРОДНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА: Няма номинации.

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА: Научен колектив с началник доцент доктор Валентина Русева Тодорова – за научно достижение по план „ Проучвания на положението на морската околна среда и възстановяване на стратегиите за мониторинг, създадени според РДМС (ISMEIMP) Предложение от Института по океанология към Българска академия на науките

III. ОБЩЕСТВЕНИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА: Проф. доктор Росен Николаев Николаев – за монографията му „ Оптимизиране планирането на производствено–транспортни действия на предприятието с относителни критерии “ Предложение от Икономически университет – Варна

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА: Научен колектив с началник капитан II сан проф. доктор Мирослав Йорданов Цветков – за осъществяването на научния план „ Информационна система за екологичен мониторинг на морските пространства на Република България “ Предложение от ВВМУ „ Никола Йонков Вапцаров “

IV. ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ

ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА: Проф. д.т.н. Николай Филев Джагаров – за забележителни, научни и педагогичен достижения в региона на електротехниката, електроенергетиката и електрообзавеждането на корабите Предложение от ВВМУ „ Никола Йонков Вапцаров “

КОЛЕКТИВНА НАГРАДА: Научен колектив с началник проф. д.а.н. арх. Атанас Димитров Ковачев – декан на Архитектурен факултет на ВСУ „ Черноризец Храбър ” – за план Студентска лаборатория „ Варна – град за хората “ взаимно с Община Варна Предложение от ВСУ „ Черноризец Храбър “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР