Общинските съветници от комисията по транспорт и безопасност на пътя

...
Общинските съветници от комисията по транспорт и безопасност на пътя
Коментари Харесай

Общинските съветници от комисията по транспорт в СОС искат оставката на Благовест Георгиев

Общинските съветници от комисията по превоз и сигурност на пътя желаят оставката на Благовест Георгиев, след абсурда с бягството му от местопрестъпление.

В петък автомобилът на Георгиев навлязъл в платното за насрещно придвижване и се сблъскал с различен автомобил. Общинският консултант отказал да даде проба за алкохол. Вчера Благовест Георгиев беше изключен от Политическа партия.

Ако не подаде оставка като общински консултант, ръководителят на Общинския съвет Цветомир Петров ще подаде отчет за отстраняването му от транспортната комисия. И през днешния ден Благовест Георгиев не беше открит за коментар.

Председателят на СОС Цветомир Петров дефинира, като неприемливо и рисково държанието на Благовест Георгиев. Каза, че не са имали информация за предходна негова демонстрация от 2017 година, когато книжката му е отнета поради приложимост на алкохол.

" Вижте, ние не сме проверяващ орган да ревизираме всеки и кой какви прегрешения е имал. Нямаме такива данни и няма по какъв начин да знаем. Колегата е декларирал, че желае да работи в тази комисия и по тази причина е бил разпределен там. От Политическа партия позицията ни е ясна и още в неделя на изпълнителен съвет е изключен, като член на Политическа партия ", сподели Цветомир Петров, ръководител на СОС.

Сега Благовест Георгиев може да остане като самостоятелен общински консултант. Той е член на три комисии в Столичния общински консултант, като една от тях е точно комисията по превоз и пътна сигурност. Според Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация, отговорност за държанието би трябвало да поемат от ПП-ДБ.

" Друг въпрос е политическата мощ, която е издигнала този човек за какво е решила, че макар несъмнено държание обратно във времето, той е подобаващ, подобаващ и за член на комисията по превоз и пътна сигурност. Тук отговорността не е единствено персонална, тъй като зад него стоят водачи, които са го стартирали и предложили и те също носят отговорност ", съобщи Карлос Контрера, общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Председателят на транспортната комисия Иван Таков съобщи,че законите важат за всички и би трябвало да се съблюдават.

" Такива неща не могат да бъдат толерирани и виждаме, че в обществото към този момент има нулева приемливост за сходно държание същото би трябвало да бъде дневен ред освен на комисията, само че и към всички общински съветници да имат нулева приемливост към сходен вид държание ", изясни Иван Таков, общински консултант от Българска социалистическа партия.

От сдружението " Ангели на пътя " на близки на убити на пътя от пияни или дрогирани водачи осъдиха държанието на общинския консултант. Заплашиха с блокади на Столичния общински съвет, в случай че Благовест Георгиев не напусне.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР