Общинските съветници от групата на БСП за България“ напуснаха със

...
Общинските съветници от групата на БСП за България“ напуснаха със
Коментари Харесай

Скандал в Столичния общински съвет

Общинските съветници от групата на „ Българска социалистическа партия за България “ напуснаха със скандал съвещанието на Столични общински съвет, несъгласни с метода по който от ГЕРБ се пробваха да усилят броя на членовете на Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, в която досега нямаха болшинство. Независимият общински консултант Борис Бонев също реагира остро и разгласи, чеГЕРБ завладяват и тази последна комисия, погазвайки ползите на софиянци:

" Опитвате се да завземете тази комисия явно и единствено за до края на този отблъскващ мандат на общинския съвет, през тази комисия да си прокарате всички лобистки и освен оферти, които до този миг не успявахте точно поради болшинството на опозицията. Аз персонално изрично съм срещу сходно решение ".

По думите на ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, не са постъпили оферти за промени в структурите на комисиите от Българска социалистическа партия и от Демократична България. Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация изясни, че естествения разговор в общинския съвет е взривен от Демократична България и разяснява оставката на ръководителя на групата Методи Лалов:
" Сега сме очевидци каква разрушена команда сте сега. Не сте се разбрали, не умеете да изведете едно предложение за състава на непрекъснатите комисии, което е азбучно обвързване на управлението на групата и по принцип на групите да си структурират работата. Нямате храброст даже да поискате оставката на проваления си кмет в " Красно село ". Не инцидентно господин Лалов хвърля кърпата, най-вероятно тъй като е предаден от част от своята група, тъй че запазете рецензиите по-скоро за вашето държание ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР