Общинските съветници от БСП искат пълна проверка и отчет на

...
Общинските съветници от БСП искат пълна проверка и отчет на
Коментари Харесай

Общинските съветници от БСП искат пълна проверка на транспортните дружества

Общинските съветници от Българска социалистическа партия желаят цялостна инспекция и доклад на работата на транспортните сдружения в София от 1 януари 2019 година до момента. Справката наложително би трябвало да включва часовете положен ексклузивен труд от водачите, обезпечаване на междусменните почивки и дефицита на водачи на транспортните средства, безапелационни са социалистите в СОС.

" Очаквам двамата шефове на транспортните сдружения - Слав Монов и Евгений Ганчев да осведомят членовете на Комисията по превоз и туризъм още идната седмица в сряда, когато би трябвало да имаме съвещание, съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм към СОС. - Настоявам да ни бъде докладвано дали са правилни информациите, които се популяризират в обществените мрежи, за дефицит от над 300 водачи и ватмани в столичния градски превоз, за липса на почивки, за смени, продължаващи по 16 часа, за до 50 часа ексклузивен труд на водачите на месец. И като цяло - по какъв начин столичният градски превоз подсигурява сигурността на жителите на София ".

Калоян Паргов напомни, че при разглеждането на транспортната задача на съвещание на комисията преди по-малко от две седмици Българска социалистическа партия изрази опасенията си и предизвести, че тя няма да бъде изпълнена точно заради дефицита на водачи.

" Очакваме пояснения от кмета Йорданка Фандъкова и от заместника й, отговарящ и за превоза, Дончо Барбалов, както и от ръководителя на Комисията по превоз Екатерина Йорданова, съобщи Калоян Паргов. - Освен това, настояваме още в сряда да чуем ясно и тъкмо какви ограничения те считат да вземат оттук насетне, с цел да разрешат проблемите в столичния градски превоз. Защото тази безнаказаност не може да продължава! Никой няма право да рискува живота и здравето на софиянци ".

Българска социалистическа партия - София не за първи път слага тези въпроси. Столичните социалисти поддържаха митинга на водачите от градския превоз против неприятните условия на труд и ниското възнаграждение преди време. В декларация на Българска социалистическа партия - Искър тогава столичните социалисти желаеха цялостна проверка на цялостната транспортна политика на Следствен отдел към окръжна прокуратура и на общинските транспортни компании.

" Във връзка с случая от петък, когато лидер на рейс №98 получи инфаркт на кормилото и единствено по знамение в последвалата злополука нямаше потърпевши и жертви, настояваме да бъде предоставена публична информация по редица въпроси, съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков, който е и ръководител столичните социалисти в регион " Искър ". - Настояваме да бъдем осведомени дали авариралият рейс е минал наложителен механически обзор, а водачът - наложителния медицински обзор. Дали е правилно, че за януари въпросният лидер е имал единствено 3 почивни дни, което е скандално и жестоко нарушаване на Кодекса на труда. Търсим отговори и от ДАИ, и от Инспекцията по труда, които са задължени да ревизират компаниите за публичен превоз. И не на последно място - желаеме отговори и от транспортните синдикати в сдруженията. Защо не реагират на неприятното отношение към водачите и към изискванията, в които те се трудят? ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР