Общинските съветници на Пловдив се сдърпаха по време на обсъждането

...
Общинските съветници на Пловдив се сдърпаха по време на обсъждането
Коментари Харесай

Общинските съветници на Пловдив се сдърпаха заради бежанците

Общинските съветници на Пловдив се сдърпаха по време на разискването за даване на помощ на лица търсещи протекция. По предложение на зам.-кмета по обучение в точката за Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив беше направено допълнение. То касае даването на общински пространства на организации за занимания против наем от 1 лева дневно без Данък добавена стойност и гратис за обучаемите. Идеята е да се провеждат дневни центрове в помощ на бежанците, с цел да се помогне за интеграцията им в нашето общество, изясни Стоянов. 

Димчо Петров от Вътрешна македонска революционна организация обърна внимание на потреблението на думата " бежанците ".

" Това значи ли безусловно всички бежанци? Преди известно време имаше висок напор, които не бяхме широкоскроени да приемем ", означи той и предложи смяна на " мигранти от страни от Европейски Съюз ", което беше посрещнато със смях от съветниците в залата. Петров се поправи неотложно и предложи да се употребява " Европа " или " потърпевши от война ". 

Забележката обаче провокира поредност от реплики и дуплики. отговори, че в случай че Петров желае да прави расистки оферти, да ги прави независимо. Димчо Петров обаче съобщи, че нищо расистко не е имало в думите му, споделил е истини.

" Да не би някой в тази зала да беше широкоскроен и да искаше да одобри хората, които желаеха да нахлуят в страната преди време? Кое е расисткото в това, което споделих? " - повтори той. Добромира Костова сподели, че би трябвало да има еднообразно отношение към бежанците, а Таня Георгиева порица Петров с думите, че е безусловно неприемливо в подобен миг да се дават такива избрания.

" Всички бежанци от военни спорове са добре пристигнали и би трябвало да ги посрещнем почтено " - съобщи шефката на пловдивското БЧК.

Изводът на Димчо Петров бе, че в залата на Общински съвет - Пловдив има широкоскроени хора, които желаят да одобряват всевъзможни бежанци.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР