Общински съветници от ВМРО искат финансова децентрализация и повече свобода

...
Общински съветници от ВМРО искат финансова децентрализация и повече свобода
Коментари Харесай

Общински съветници от ВМРО искат финансова децентрализация и повече свобода в бюджетите на общините

Общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация желаят финансова децентрализация и повече независимост в бюджетите на общините. Те изпратиха съответни оферти до всички парламентарно показани партии.

Писмата са импортирани в Народното събрание, като задачата е съответните хрумвания на войводите да намерят място в Бюджет 2022 година Предложенията са стимулирани с последствията, които би трябвало да контролират общините от продължаващата към този момент 2 години коронавирус рецесия, които извеждат на напред във времето и дефектите в връзката сред централната и локалните управляващи, съобщщиха от пресцентъра на партията.

На първо място мощната взаимозависимост за една част от общините от средствата от държавния бюджет, с които на практика се устоят общините. На второ място основаната взаимозависимост на общините от средствата по европейските стратегии и планове, които за последните два програмни интервала се оказаха в доста връзки единствен инструмент за капиталови разноски. На трето място е изчезналата корелация сред управляваните на централно равнище налози и мястото на тяхното генериране, се написа в претекстовете на общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера и Михаил Петров.

Поради изброените обстоятелства те оферират въвеждането за предписание за преразпределение на приходите от налога върху приходите на физическите лица и от корпоративния налог (данък печалба) към общините. Според Контрера и Петров на този стадий в ЗДФЛ и ЗКПО може да се заложи правилото, че 20 на 100 от събраните доходи да се връщат по сметка към общините. Всъщност това е въвеждане на правилото „ парите следват адреса на работещия “ и „ парите следват седалището на търговеца “.
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=5122476427792006
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР