Общински съветници от Поморие се обявиха против продажбата на търг

...
Общински съветници от Поморие се обявиха против продажбата на търг
Коментари Харесай

Спряха продажбата на общински имоти

Общински съветници от Поморие се оповестиха срещу продажбата на търг на общински парцели. Съветниците дефинираха решението като декапитализация на общината, заяви БНР. Продажбите на търг с очевидно наддаване за терени в Поморие, Медово, Горица, Бата, Каблешково, Каменар, Лъка и други обитаеми места на общината сътвори напрежение сред съветници и кмет. Предложенията бяха групирани в над 10 докладни.

Най-апетитният терен е в Поморие с над 9 000 кв. м и начална тръжна цена 819 150 000 лв.. Справката демонстрира, че най-много-27, само че с минимален размер сред 270 и 400 квадратни метра са терените в Лъка. Началната тръжна цена там се движи сред 8 000 и 15 000 лв..

По думите на съветника от Българска социалистическа партия Никодим Стоянов в границите на трите мандата са продадени 377 парцела на обща стойност 10 340 000 лв.. Това гласи информация, поискана от общината. Той стартира концепцията при продажба на терени за строителство да се желае дялово присъединяване, тъй че общината да има жилищен фонд.

" Ако си спомняте, обществеността се беше надигнала поради парцел под емблематичния монумент на Яворов. Там трябваше да се построи хотел. Хората се надигнаха тогава, само че по този начин или другояче този парцел беше продаден ", сподели Стоянов.

Според заместник-кмета с сектор " бюджет и финанси " Янчо Илиев справката демонстрира какво е разпореждането. " Но не трябва да се не помни, че огромна част от парцелите и парцелите, които влизат вътре, са на хора, които са безимотни и желаят да си построят нови имоти. Такива има както в града, по този начин и в селото в общината. Така те са основали свои домове и фамилии ", сподели Илиев.

Кметът Иван Алексиев дефинира позицията на опозицията като " висша форма на популизъм ".

" Кмет съм от ноември 2011, тъй че не е правилно и тази година да включвате в справката. Отделно от тези 370 парцела има изчистване на съсобственост-даваме опция на хората по обитаеми места да си осъществят парцелите, а не с някакви 30-40 квадрата общината да им тежи ", изясни Алексиев.

Според него са продадени 3-4 жилището, които от 20 години са дадени на обществено слаби и те по закон имат правото да си ги купят. Продадени са и аграрни земи и дворни места, само че преди всяко предложение се гласоподава Програма за ръководство на общинската благосъстоятелност, посочи градоначалникът. Терените, утвърдени за продажба на последната сесия, също са включени в нея.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР