Общински съвет - Сливен предстои да даде съгласие Община Сливен

...
Общински съвет - Сливен предстои да даде съгласие Община Сливен
Коментари Харесай

Ще се включат ли сливенските села в МИГ Твърдица и Стралджа?

Общински съвет - Сливен следва да даде единодушие Община Сливен да бъде включена Сдружения с нестопанска цел в социална изгода - Местна инициативна група (МИГ). Това следва да се случи на сесията на локалния парламент в четвъртък, 24.02. Общо 38 точки в дневния ред са заложени за разглеждане от съветниците. 

В две сдружения ще бъде включена общината – „ Местна инициативна група – Твърдица “ и „ Местна инициативна група – Стралджа 2016 “.Причината за това искане е, че община Сливен не попада в обсега на „ Програмата за развиване на селските региони “, само че на територията си има 44 села, които биха се възползвали, посредством тези групи да вземат участие в програмата, сподели ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев.  

" От нея (ПРСР б.а.) могат да се възползват читалища, търговци,  аграрни производители, тъй че това е една извънредно добра опция да включим нашите обитаеми места в тази стратегия. "

Сред точките за гласоподаване влизат още доклади за осъществяване на Общинската стратегия за ръководство, доклад на активността на Общинския съвет, доклад за положението на общинската благосъстоятелност и други.  

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР