Общински съвет Сливен излезе с обща декларация по повод писмо

...
Общински съвет Сливен излезе с обща декларация по повод писмо
Коментари Харесай

Общински съвет Сливен излезе с обща декларация заради възможно преустановяване на дейността на Топлофикация

Общински съвет Сливен излезе с обща декларация във връзка писмо от „ Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов, че може да прекрати активността си заради липса на гориво.

В декларацията, която беше гласувана на днешното постоянно съвещание на локалния парламент, общинските съветници приканват всички виновни институции при взимане на решенията за прекъсването на доставките на гориво, да оценят резултатите, които ще окажат върху всички над 14 000 клиенти на Топлоцентралата в Сливен. „ Ние, общинските съветници от Общински съвет Сливен оценяваме всички опасности, свързани д отоплението на жителите на Сливен. Евентуалното наложително преустановяване на активността на Топлофикация – Сливен основава голям риск за близо половината семейства в Сливен, огромна част от детските градини и учебни заведения в града, лечебните заведения и хиляди наши съграждани през новия отоплителен сезон. Призоваваме всички виновни органи и институции при взимане на управнически решения, да правят оценка резултатите върху засегнатите групи жители. За нас е недопустимо, каквото и да било управническо решение, което е в ущърб и би засегнало всички клиенти на „ Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов “, се споделя в декларацията. 

От своя страна кметът Стефан Радев съобщи, че е извънредно тревожно, в случай че се стигне до прекратяване активността на Топлофикация-Сливен.

„ Почти половината наши съграждани са клиенти на Топлофикация и за нас не е задоволително такива варианти изобщо да се слагат на полемика. Всяко решение би трябвало да се взема след оценка на въздействието върху другите групи консуматори и по какъв начин те могат да се оправят с проблемите, които ще зародят “, съобщи Радев. Той напомни, че съвсем всички общински действия – учебни заведения, детски ясли и градини, спортни уреди, плувен басейн и административни здания, се отопляват с парно, а при вероятно наложително прекъсване, ще би трябвало да се премине на отопление с електричество, което ще натовари бюджетите на всички консуматори, както и самата електропреносна мрежа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР