Общински съвет (ОбС) - Мездра удостои със званието Почетен гражданин

...
Общински съвет (ОбС) - Мездра удостои със званието Почетен гражданин
Коментари Харесай

Лекар, художник и театрален деец станаха почетни граждани на община Мездра

Общински съвет (ОбС) - Мездра удостои със званието " Почетен жител на община Мездра ” трима заслужили дейци в региона на медицината, на изобразителното и на театралното изкуства. Решенията бяха взети на последната сесия на локалния парламент, заяви пресцентърът на общината. 
 
Това са дългогодишният доктор хирург в МБАЛ - Мездра доктор Венцислав Анков, художникът Евгени Кучков и театралният режисьор Юли Пухалски. Д-р Венцислав Анков е почетен със званието за повсеместен принос в опазването на здравето в община Мездра, а Евгени Кучков и Юли Пухалски - за техните изключителни заслуги и необикновен принос в духовния живот на общината.
 
С друго свое решение Общински съвет утвърди претендента, класиран преди всичко в състезанието за шеф на " МБАЛ - Мездра " ЕООД - Светозар Луканов, и утвърди Бизнес стратегия за развиването и активността на лечебното заведение за тригодишен интервал, показана от новия шеф на болничното заведение.
 
 Общински съвет-Мездра Общински съвет-Мездра Източник: Община Мездра
Същевременно разпореди на кмета на общината, в качеството му на акредитиран представител на едноличния притежател на капитала на " МБАЛ - Мездра " ЕООД, да подписа контракт със Светозар Луканов за възлагане ръководството на сдружението за период от три години.
 
Общински съвет одобри обществено оповестени правила за осъществяване на конкурс за избор на шеф и за възлагане ръководството на " Мездра-Автотранспорт-2003 " ЕООД за период от 3 години, откри процедура за провеждането на състезанието, утвърди план на контракт за възлагане на ръководството на общинското транспортно сдружение и назначи комисия за образуване и осъществяване на състезанието.
 
 Кметът на Мездра Иван Аспарухов (вдясно) Кметът на Мездра Иван Аспарухов (вдясно) Източник: Община Мездра
Приети бяха също Годишен отчет за 2022 година за наблюдаване осъществяването на План за интегрирано развиване на община Мездра за интервала 2021-2027 година, Отчети за активността на читалищата в община Мездра за предходната година и Отчет за активността на " Екопроект " ООД - Враца за първото тримесечие на тази година. в което общината има дялово присъединяване.
 
Местният парламент даде два аграрни парцела от Общинския аграрен фонд - един в землището на с. Боденец и един в землището на с. Моравица, на притежатели, открили границите на земеделските парцели в съществуващи остарели действителни граници.
 
Общински съвет реши да се организира търг с очевидно наддаване за продажбата на четири поземлени парцела - частна общинска благосъстоятелност в кв. " Принчовец " в гр. Мездра и да се включи за продажба в Програмата за ръководство и предписание с общинско имущество за 2023 година аграрен парцел - частна общинска благосъстоятелност в с. Лютидол.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР