Общински съвет Благоевград подкрепи предложението за Бюджет 2018 година на

...
Общински съвет Благоевград подкрепи предложението за Бюджет 2018 година на
Коментари Харесай

Община Благоевград с бюджет над 67 млн. лева, кметът Камбитов: Бюджетът е най-големият за Благоевград до момента и е напълно реалистичен

Общински съвет Благоевград поддържа предлагането за Бюджет 2018 година на Община Благоевград, който е в размер на над 67 млн. лева На постоянна сесия, 26 от локалните парламентаристи гласоподаваха “за “, 11 „ срещу “ и 3-ма „ въздържали се. Почти 10 милиона лв. е нарастването на бюджета по отношение на 2017 година. Кметът доктор Атанас Камбитов го дефинира като изцяло реален. „ Бюджет 2018 е транспарантен, съгласуван с всички правила, действителен и безусловно изпълним. Това е най-големият бюджет до този миг, в размер на над 67 млн. лв.. Бюджетът е леко под напрежение, предвид на това, че задаваме оптимални цели, само че наблягам, той е изцяло реален. Много е значимо да кажем, че е с ясни финансови източници. Предвидени са помощи по решение на Общински съвет в размер на 73 000 лв., за спортния календар 150 хиляди лв., дотации за спорт 120 хиляди лв., 450 хиляди за финансиране на ОФК „ Пирин “. Заложени са и 200 хиляди лв. за „ Ин витро “ процедури, те са запас, претендентите, които не могат да бъдат финансирани по Националната стратегия, ще бъдат подкрепени от Община Благоевград “, сподели кметът Камбитов. Той разясни, че при всички действия е заложен растеж, като в това време всички такси резервират размера си.
 65  76  84  57  46  19  38
Приходите за Делегирани страната действия са в размер на ‎34 311 970 лева за актуалната година. Приходи за локални действия са в размер на ‎32 917 442 лева Планът за финансови разноски за 2018 година е в размер на ‎9 671 457 лв.. За осветяване на улици и площадки са планувани над 500 хиляди лв.. В бюджета за създаване, ремонт и поддържане на уличната мрежа са заложени 900 хиляди лв., които включват пътна маркировка, улични отоци, ремонт на асфалтови настилки, ремонт на тротоари и други. Ще бъдат построени спортни площадки в XI и IX СУИЧЕ, ще бъде изработен ремонт на физкултурния салон в VII СУ. Във функционалност „ Здравеопазване “ има растеж 9 %. Заложени са за създаване и улици в кв. „ Освобождение “. В бюджета са планувани повече пари за непорочност. През 2018 година ще бъдат построени светофарни уредби на входа на кв. „ Струмско “ и ул. „ Славянска “.

Предвидено е още създаване на видеонаблюдение, поправки и газификация в обществени заведения. За ремонт на ВиК мрежата са заложени 2 млн. лв., а за създаване на инфраструктура 4,7 млн. лв.. През актуалната година е планувано и създаване на Регионална система за ръководство на отпадъците. В същото време, Община Благоевград ще работи по европейски планове за към 60 млн. лв..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР