Общински съвет Банско проведе заседание, в чийто дневен ред бяха

...
Общински съвет Банско проведе заседание, в чийто дневен ред бяха
Коментари Харесай

ОБС Банско с важни решения на последната си сесия

Общински съвет Банско организира съвещание, в чийто дневен ред бяха включени за разглеждане 39 точки.

Съветниците избраха ръководителят на Общински съвет Димитър Русков да съставлява община Банско в Общото заседание на Националното съдружие на общините в България и в Областния съвет за развиване на област Благоевград.

Бяха прегледани въпроси, свързани със обезпечаване и с отдаване чартърен на общински парцели, както и за разработване на подробни устройствени проекти.

С решение на Общинския съвет, според ЗМСМА, Община Банско предава за стопанисване, поддържане и употреба на „ Водоснабдяване и канализация “ЕООД-Благоевград обществени активи в ръководство на Асоциацията по ВИК. Инвестициите са на обща стойност 430 хиляди лева и са финансирани от „ ВиК “ЕООД-Благоевград.

С единогласие беше признато решение за утвърждение на съглашение за партньорство по план „ Загрижени общности “ сред Община Банско и още 17 сътрудници от девет европейски страни. С присъединяване си в плана, Община Банско ще способства за разпространение на транснационалното съдействие за домашни грижи и услуги.

Одобрен беше и един от най-важните общински документи – Годишен проект за обществените услуги за 2024 год. Той включва плануваните обществени услуги, финансирани посредством делегиран от страната бюджет и с общински средства. В него са заложени цели, свързани с повишение качеството на обществените действия и възстановяване на достъпа до тях.

Приета беше нова Наредба за реда за защита и запазване на полските парцели и селскостопанската продукция. Тя има за цел попречване и ограничение на похищенията върху селскостопанското имущество на жителите на общината.

Децата на община Банско бяха във фокуса на вниманието на общинските съветници. Те одобриха Анализ на потребителите от поддръжка за личностно развиване на децата и учениците от община Банско през 2023 година Беше одобрен и лист на децата, класирани по общинската стратегия „ Децата на Банско “ за актуалната година.

Общински съвет одобри Годишна стратегия за развиване на читалищната активност за 2024 година В нея са включени стратегиите на читалищата в община Банско – НЧ “Никола Вапцаров-1894 “ гр. Банско, НЧ “Димитър Благоев-1925 “ гр. Добринище, НЧ “ИВан Кюлев – 1996 “ с. Места, НЧ “Никола Вапцаров-2010 “ с. Филипово и НЧ “Светлина-2006 “ с. Кремен.

П.Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР