Общинската избирателна комисия във Варна проверява кмета на града -

...
Общинската избирателна комисия във Варна проверява кмета на града -
Коментари Харесай

ОИК проверява кмета на Варна Благомир Коцев за участие в 9 офшорки в Малта

Общинската изборна комисия във Варна ревизира кмета на града - Благомир Коцев, определен от листата на ПП-ДБ, за присъединяване в 9 офшорки в Малта. Ако сигналът против него се окаже истина, кметът ще се раздели с поста си, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Сигналът против Коцев е постъпил на 3 януари с вх.№ 465 към ОИК – Варна. Той е от радио и телевизия „ Истина и независимост “, посредством Александър Иванов с искане за инспекция на допустима несъответственост на Благомир Рубинов Коцев, като кмет на община Варна, заради присъединяване в следните търговски сдружения регистрирани в Малта: Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited, както и осъществяването на цялостна инспекция за съществуване на присъединяване му в други търговски сдружения регистрирани в Малта.

С протоколно решение от 03.01.2024 година ОИК Варна е взела решение да се изпрати искане за информация от Търговския указател на Малта, по отношение на присъединяване на Благомир Рубинов Коцев в търговски сдружения регистрирани в Малта.

С вх.№ 467/18.01.2024 година в ОИК Варна е постъпил отговор от правния отдел на Търговския указател на Малта с който се уведомява ОИК Варна, че желаната информация може да бъде предоставена единствено след категорично единодушие на Благомир Рубинов Коцев.

Така ОИК-Варна дава опция на Коцев в период до 01.02.2024 година да подава в ОИК Варна документално единодушие по отношение на даването на публично извлечение от Търговския указател на Малта (MBR) по отношение на присъединяване му в търговски сдружения регистрирани в Малта или назначението му на служба в такива, както и в период до 07.02.2024 година да подава в ОИК Варна документи удостоверяващи, че в законоустановения период са подхванати нужните дейности за преустановяване на присъединяване му или освобождението му от заемана служба в търговски сдружения регистрирани в Малта. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР