Общинската фирма Инсинератор Пловдив ЕООД, създадена за изгаряне на болнични

...
Общинската фирма Инсинератор Пловдив ЕООД, създадена за изгаряне на болнични
Коментари Харесай

Инсинераторът гълта още 6 млн. лева

Общинската компания " Инсинератор Пловдив " ЕООД, основана за изгаряне на болнични боклуци, ще тегли заем в размер на 6,2 млн. лв., в случай че локалният парламент позволи. До момента в историческия 12-годишен градеж са изхарчени близо 15 млн. лв.. Заемът е пожелан от шефа на сдружението Дончо Кацарев с претекст, че " този значим и емблематичен за Пловдив обект би трябвало да бъде пуснат по-бързо ". Предполага се, че заемът ще бъде провиснал против ипотека на постройките, издигнати в региона на Кукленско шосе. Толкова - към 6 млн. лв., са и активите на общинското сдружение. С новата инвестиция инсинераторът ще излезе над 20 млн. лв., въпреки при прекъсването на градежа да се твърдеше, че за довършването на инсталациите са нужни единствено механичните връзки на въздухопроводите, които се оценяваха на 1,5-2 млн. лв..

Екоинсталацията стартира да се построява по съглашение с държавното управление на Швейцария от 2007 година Оборудването за 3,6 млн. швейцарски франка беше заложено като ангажимент на Швейцария, а общината трябваше да обезпечи терен и да построи постройките. От предлагането на зам.-кмета Розалин Петков до Общинския съвет с искане за заем се схваща, че занапред ще се купуват нови уреди и машини на обща стойност 176 700 лв..

По-фрапиращото е, че постройката има потребност от ремонт, без да е употребена даже и един ден. Шефът на компанията Кацарев показва, че има пукнатини и се постановат зидарии, мазилки, боядисване, за които желае още 150 000 лв..

Любопитно е, че за ръководството на плана и строителен контрол е планувана внушителната сума от 487 973 лв.. Други 200 000 лв. са прибавени за непредвидени разноски. Харчовете за " емблематичната " апаратура не престават, само че и до момента не е ясно по кое време сдружението ще проработи и на каква облага ще разчита.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР